İşten çıkarılan hayvanat bahçesi çalışanları çatıya çıktı

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Spor A.Ş. şirketinden Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi’nde işten çıkarılan 5 bakıcı işçi, nedensiz işten çıkarıldıklarını söyleyerek 6 katlı belediye binasının çatısına çıkarak intihar edeceklerini söyledi.

isten-cikarilan-hayvanat-bahcesi-calisanlari-catiya-cikti-7596817Olay, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde meydana geldi. Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi’nde geçici işçi olarak çalışan Ufuk Gökkaya, Emre Tolunay, Ali Memiş, Erdoğan Gökçek ve Bekir Çerezci belediye tarafından dün işten çıkarıldı. Kendilerine neden işten çıkarıldıklarını söylenmediğini iddia eden işçiler belediyenin çatısına çıktı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri işçilerin atlama ihtimaline karşı şişme atlama çadırı açtı. Bir süre sonra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, zemin kattan protestoculara sıkıntılarını görüşeceklerini belirterek inmelerini istedi. İkna olan eylemci işçiler, Beyhan ile görüşmek için çatıda bulundukları yerden indi.

Oğlu Ufuk Gökkaya’nın çatıya çıkan işçiler arasında olduğunu belirten Metin Gökkaya, işçilerin hiçbir neden belirtmeksizin işten çıkarıldığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri Spor A.Ş’de hayvan bakıcılığı yapanlar arasında daha verimli olanları kadroya aldıklarını, geçici olarak çalışan 5 kişinin yetersiz görüldükleri için işlerine son verildiğini ifade ettiler.

DHA

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

six + one =

Yeniler

Köşe Yazıları