İtalya’da “Sadık Dostlar” kedi ve köpekler için artık banka hesabı açılabilecek

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

60 milyon evcil hayvan beslenen ülkede kedi ve köpekler için banka hesabı açma girişimini Piacenza Bankası gerçekleştirdi.

Kuzey İtalya’nın Piacenza kentinin yerel bankası “Banca di Piacenza”nın Müdürü Corrado Sforza Fogliani cins köpeği İspanyol Cocker’i “Sun” için ilk banka hesabını açtığını “La Stampa” gazetesine açıkladı.

Bankacı Fogliani bir hayvanın mevduat sahibi olmasının ön çalışmalarının kolay geçmediğini ancak bürokratik engelleri teker teker aşarak Merkez Bankası’na kabul ettirdiklerini de sözlerine ekledi.

“Sadık Dostlar”a hesap açma fikrinin aslında bir müşterinden geldiğini itiraf eden Bankacı Corrado Sforza Fogliani şöyle konuştu: “Ülkemizde 60 milyon evcil hayvan var. Bunların 8 milyonu köpek 7 milyonu kedi.

Tabi bunların aylık masrafları var. mamaları, bakımı, aşıları, veteriner giderleri, sigortalar, aksesuarlar ve tutarları hiçte küçümsenecek kadar değil. Bir süre önce bir kadın müşterimiz köpeği için hesap açtırmak istedi ve ünlü opera bastecisi Giuseppe Verdi’nin Piacanza’lı olduğunu ve yaşadığı sürede villasında onlarca köpek beslediğini, Piacenza’nın evcil hayvanlarıyla da ün yaptığını söyleyerek masraflar için sahipli köpek ve kedilere özel banka hesabı açılmasını önerdi.

Çok düşündük taşındık fizibilite raporları hazırladık ve Verdi’nin anısına “Sadık Dostlar” adıyla hesap açılmasını onayladık. Şu anda 200 kadar müşterimiz var. Tek istediğimiz köpeklerin ve kedilerin kimliği ve sahiplerinin soyadını taşıması. Her ay en az 6 Euro’yu bireysel hesap numarasına yatırmaları da şart. Bu girişimin öncü bankası olduğumuz için gurur duyarken bütün İtalya’ya yayılması için destek vermekteyiz.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 − two =

Yeniler

Köşe Yazıları