İzmir Doğal Yaşam Parkı’nı 6,5 Milyon Kişi Gezdi

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

izmir doğal yaşam parkıİzmir’de, belgesellerde izlenen birçok hayvanı, doğal ortamlarında çıplak gözle görme imkanı sunan Doğal Yaşam Parkı’nı, açıldığından bu yana geçen 8 yılda 6 milyon 545 bin 849 ziyaretçi gezdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin özkaynakları ile yapılan Sasalı’daki İzmir Doğal Yaşam Parkı’nı, açıldığı 2008 yılından bu yana tam 6 milyon 545 bin 849 ziyaretçi gezdi. Yılın 12 ayında sadece İzmirliler değil Ege Bölgesi başta olmak üzere yurdun dört bir yanından hatta yurtdışından bile parkı görmeye gelenler oluyor. 450 bin metrekare büyüklüğündeki parkta 150 değişik türde yaklaşık bin 500 hayvan yer alıyor. Fil, zürafa, aslan, kurt, sırtlan, ayı, puma, vaşak, maymun, su aygırı, sürügenlergibi çok sayıda hayvanı burada gömek mümkün oluyor. Sadece hayvan türü ile değil parkta 216 çeşit bitki türü de bulunuyor.

SICAK ZORLUYOR

İzmir’de sıcak hava, Doğal Yaşam Parkı’ndaki hayvanları olumsuz etkiliyor. Hayvanlar sıcağın en etkili olduğu öğle saatlerinde kaya içlerine, ağaç altlarına ve diğer gölge yerlere çekiliyor. Ziyaratçiler sabah saatlerinde gelip hayvanları çıplak gözle yakından görme, vahşi olmayan türleri besleme, hayvanlarla selfie yapma ya da cep telefonu ile görüntü alma fırsatını buluyor. Şehrin kalabalığından uzakta olmasına rağmen kolaylıkla ulaşılabilen Doğal Yaşam Parkı, özellikle hafta sonları ailelerin ilgi odağı oluyor.

İzmir Doğal Yaşam Parkı Müdürü Şahin Afşin, “Burada ziyaretçiler televizyon ekranlarında, belgesellerde izlediği hayvanları, çıplak gözle görme, izleme hatta elleriyle besleme imkanı buluyor. Sürekli yeni hayvan türleri getirerek, parkımızı daha da zenginleştiriyoruz. Ziyaretçi sayısı her geçen yıl daha da artıyor” dedi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

17 + one =

Yeniler

Köşe Yazıları