İzmit Belediyesi’nin Sokak Hayvanları Hassasiyeti

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

İzmit Belediyesi  Zabıta Müdürlüğü ekipleri sokak hayvanlarına karşı titizlikle yaklaşarak rehabilitasyonlarına katkıda bulunuyor.

İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı Sahipsiz Hayvanları Toplama Birimi çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Alanında uzman 4 personel, 1 veteriner hekim ve 2 araçla çalışmalarını sürdüren ekip, kentin çeşitli bölgelerinde bulunan sahipsiz, yaralı ve saldırgan köpekleri toplayarak, gerekli tedavilerinin yapılması amacıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ne bırakıyor.

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında çalışmalarını gerçekleştiren Sahipsiz Hayvanları Toplama Birimi, 1 haftada 70 ile 100 adet sahipsiz, yaralı veya saldırgan köpeği topluyor. Birim yetkilileri, toplanan küpesiz hayvanların gerekli kontrolleri, aşıları ve tedavisi yapıldıktan sonra ilgili yasa gereği tekrar alındığı yere geri bırakıldığını söylediler. Zabıta yetkilileri 10 ay içinde yapılan çalışma sonucunda 2586 adet sahipsiz, yaralı veya saldırgan köpeğin bulunduğu bölgelerden alınarak, gerekli tedavisinin veya kontrolünün yapılması için geçici bakım evine bırakıldığını bildirdiler. Yetkililer, konuyla ilgili tüm taleplerin değerlendirildiğini de sözlerine ekleyerek, ilgili kanun gereğince 7 gün 24 saat esasına göre yapıldığının da altını çizdiler. Yetkililer, hastane, yurt ve okul bölgelerinde hassasiyetle çalışıldığını da ifade ederek, vatandaşların konu ile ilgili Zabıta ekiplerini 153 numarasından aramaları halinde gerekli desteği alabileceğini söylediler.

Sahipsiz Hayvanları Toplama Birimi yetkilileri sahipsiz, yaralı ve saldırgan hayvanlar ile ilgili çalışmaların titizlikle ve mevzuat hükümleri doğrultusunda devam edeceğine işaret ederek, “Bize gelen her talebi değerlendiriyoruz. Belediye olarak sokak hayvanlarından şikayetçi olan vatandaşlarımızı da dinliyoruz, hayvan sever vatandaşlarımızı da. Her iki tarafın görüşleri de bizim için önemli. Bu doğrultuda çeşitli sivil toplum temsilcileriyle çeşitli toplantılar düzenleyip, ortak çalışmalar yapıyoruz. Herkesin üzerinde uzlaştığı çözümler üzerinde duruyoruz. Bu konudaki dengeli ve yapıcı tavrımızı da koruyacağız. Belediye olarak elimizden geleni yapmamıza rağmen, vatandaşların hayvanlardan kaynaklı mağduriyet ve şikayetleriyle derneklerden gelen tepkiler bizleri üzmektedir. Çalışmalarımızı yasaların bize verdiği çerçevede hassasiyet içinde sürdürüyoruz” şeklinde konuştular.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four + five =

Yeniler

Köşe Yazıları