Kayıp İnsanlar İçin Köpeklerde İş Başında…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

12140EMNİYET Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’de halen 8 bin 431 kişi kayıp olarak aranıyor. Kayıp vatandaşların bulunması için çeşitli yöntemler geliştiren ve kaybolmadan itibaren ilk 24 saatin önemini bilimsel araştırmalarla tespit eden polis, bu kez koku ve iz araştırmasına ağırlık vererek özel yetiştirilmiş köpeklerle kayıpların peşine düşecek. Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı, 1000 metreye kadar koku takibi yapan köpeklerin eğitiminin 2 yıl içerisinde tamamlanacağını açıkladı. 
Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı Kayıp ve Aranan Şahıslar Şube Müdürlüğü verilerine göre; 2 bin 648’i çocuk ve 5 bin 783’ü yetişkin olmak üzere toplam 8 bin 431 kişi kayıp olarak aranıyor. 
Emniyet, kayıp kişilerin bulunması amacıyla yapılan araştırmalarda, kaybolma anından itibaren ilk 24 saatlik süreç ayrı bir önem taşıdığını belirledi. 
Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı, “Özellikle kayıp kişilerin son görüldükleri mekânların ve bulundukları yerlerin inceleme altına alınabilmesi ve kayıp kişilere dair muhtemel bilgilerin temin edilebilmesi bakımından koku ve iz takibi yeteneğini haiz köpeklerin kullanılması planlanmıştır. Kayıp olaylarının araştırılması ve kayıp kişilerin bulunması için şehir içi insan takibinde, koku ve iz takibi yeteneğini haiz köpeklerin kullanılması amacı ile konuya ilişkin uzman eğitmenleri eşliğinde amaca uygun 5 seçilmişköpek, koku moleküllerinden hareketle şehir içi insan takibi yapmak üzere eğitimlerine başlanılmıştır” açıklamasında bulundu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seventeen + 13 =

Yeniler

Köşe Yazıları