Keçiören Belediyesi cins ırkların da bulunduğu hayvanları sahiplendiriyor.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Keçiören Belediyesi, sokağa atılan ve aralarında cins ırkların da bulunduğu hayvanları sahiplendirmek amacıyla yeni bir uygulama başlattı.

Sokak hayvanlarını sahiplendirmek amacıyla yeni bir çalışmaya imza atan Keçiören Belediyesi, resmi internet sitesi üzerinden hayvanların fotoğraf ve bilgilerini paylaşarak, sıcak yuva bulmaya başladı. Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Birimi ile sokak hayvanlarının bakım ve tedavilerini yapan Keçiören Belediyesi, resmi internet sitesi üzerinden hayvanların fotoğraf ve bilgilerini paylaşarak, sıcak yuva bulmaya başladı. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da, sokağa terkedilmiş Husky cinsi bir sokak köpeğine sahip çıktı.

Önce sağlık bakımı

İlk etapta 100 hayvan kapasiteli Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Birimi’nde, sokak hayvanlarının bakım, tedavi, aşılama ve kısırlaştırma işlemleri yapılıyor. Merkez, kuduz başta olmak üzere zoonoz hastalıkların yayılmasını önlemeyi, başıboş hayvanların üremelerini kontrol altına almayı, bu hayvanları korumayı, rehabilite etmeyi ve kayıtlarını tutmayı amaçlıyor.

27’si sıcak yuva buldu

Daha sonra fotoğrafları çekilen hayvanlar, belediyenin resmi internet sitesi üzerinden hayvanseverlerin dikkatine sunuluyor. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, 103 sokak hayvanı kısırlaştırdıklarını ve bunlardan 27’sini internet üzerinden sahiplendirdiklerini söyledi.

Anlık heves kurbanı

HAYVANLARIN bir anlık heves uğruna Pet Shop’lardan alınıp, sonrasında sokağa bırakılmaması gerektiğini belirten Mustafa Ak, kendisinin de sokağa terkedilmiş Sibirya Kurdu cinsi bir köpeğe sahip çıktığını kaydetti. Başkan Ak, “Özellikle kış mevsiminin çetin şartlarının yaşandığı şu günlerde açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalan sokak hayvanları için park ve bahçeler ile uygun yerlerde de beslenme odakları oluşturduk. Böylelikle sokakta hayvanlarımızın aç gezmesinin önüne geçmiş olduk” dedi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 − 1 =

Yeniler

Köşe Yazıları