Kedi alerjisine ‘ilaçlı tedavi’…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

804_4a654İngiliz Doktor Bryant, hapşurmaya neden olan kedi alerjisinin ilaçla tedavi edilebileceğini açıkladı İngiltere’deki Cambridge Üniversitesi’nden bilim insanları kedi alerjisine çözüm bulma yolunda ilerliyor.

ABD merkezli sağlık dergisi ‘Journal of Immunology’de yayımlanan araştırmaya imza atan bilim insanları, insanların bağışıklık sisteminin kedilerden nasıl etkilendiğini buldu. Araştırmacılar bu doğrultuda ilaçlar üretme konusunda da ümitli.

İngiltere’de aleıji üzerine çalışan bir grup olan Allergy UK ise öksürme ve hapşurma gibi belirtiler gösteren kedi alerjisine  hangi maddelerin sebep olduğunun bulunmasını “büyük bir adım” olarak nitelendirdi.

Tüylerdeki bir madde Cambridge Üniversitesinden Doktor Clare Bıyant’ın liderliğinde yürütülen araştırmada kedilerin tüylerindeki maddeler incelenerek kedi alerj isinin en yaygın sebebi olan bir protein türü keşfedildi.

Bulgulara göre alerjen madde vücutta belirli bir bölgeyi uyarıyor ve bağışıklık sistemi bu maddeye öksürme, hapşurma, hırıltılı soluma ve burun akıntısıyla karşılık K/S veriyor. İngiltere merkezli medya kuruluşu BBC News’a konuşan Doktor Bryant “Kedilerdeki aleıji yapan proteinlerin bağışıklık sistemindeki belirli bölgeleri nasıl tetiklediğini ortaya çıkardık.

Tetikleme mekanizmasını anlayarak laboratuvarlarda kedi alerjisi karşıtı ilaçlar geliştirmek için çalışmalara başladık” diyerek birçok insana umut olan araştırmayı özetledi.
Sırada köpek alerji var Allergy UK’in Klinik Hizmetler Direktörü Maureen Jenkins, konu hakkında şunları söyledi: “Kedi aleıjisine engel olmak alerjen maddenin yapışkan özelliği yüzünden çok zor. Bu madde binaların içinde, insanların ayakkabıları ve kıyafetlerinde bulunabilirken eskiden kedi yaşayan bir evin duvarları, tavanı veya aksesuarların da da tespit edilebilir. Bu durum kedinin evden gitmesinden birkaç yıl sonra bile olabiliyor.Milliyet

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × four =

Yeniler

Köşe Yazıları