Kediler için müzik albümü listebaşı

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Amerikan Ulusal Senfoni Orkestrası’nın solo çello sanatçılarından David Teie’nin kediler için yaptığı ‘Music for Cats’ albümü, klasik müzik listelerinin birinci sırasına yerleşti.

kediler-icin-muzik-albumu-listebasi-7854650ABD’de Ulusal Senfoni Orkestrası’nın solo çello sanatçılarından David Teie’nin kediler için çıkardığı klasik müzik albümü ‘Music for Cats’, iTunes’un Klasik Müzik Listesi’nin ve Amazon İngiltere’nin Orkestra Müziği listesinin birinci sırasına yerleşti. Universal etiketiyle çıkan albümde beş şarkı bulunuyor. Universal Music geçen eylül ayında yeryüzünde, ilk kez insanları hedeflemeyen albümünü yayımlayacağını açıklamıştı.

Paylaşılan deneyim

Şarkılarda Teire’nin çello melodilerine kedilerin mırlamaları ve kuş sesleri eşlik ediyor. Albüm, Teie’nin iki yıllık araştırmalarına dayanıyor. Teie, araştırmasından memeli canlıların erken gelişimlerinde duydukları seslere içgüdüsel bir tepki geliştirdiğini savunuyor. Teie ve Wisconsin Üniversitesi’nden bilim insanları kedilerin tepki verecekleri iki parça yarattılar.

Albüm, kedilerin algılayabileceği frekans aralığına göre ayarlanmış. Müzik, kediler heyecanlandırmak yerine sakinleştirip mutlu etmeyi hedefliyor.

Universal, Teie’nin kitlesel fonlama kampanyası büyük ilgi gördükten sonra albümü çıkarmaya karar verdi. Teie, albümün gördüğü büyük ilginin ardından “Birçok kedi sahibi, albümü kendilerinin de hoş bulduğunu, dolayısıyla kediler ve sahipleri arasında paylaşılan bir deneyime dönüştü” dedi.
Teie ayrıca, “Evcil hayvanlarının bizimle yaşama deneyimlerini zenginleştirmek istedim. Hayvan dünyasının içine müziği yerleştirmeyi hedefledim” diye konuştu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seven − 5 =

Yeniler

Köşe Yazıları