‘Kınalı Kuzu’yu ‘Demokrasi’ye ‘Kurban’ Etti!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Beş Yıldır Beslediği ‘Kınalı Kuzu’yu ‘Demokrasi’ye ‘Kurban’ Etti!

Taksim’de uzun süredir vatandaşların ilgi odağı olan kınalı kuzu, ‘sahibi’ Lokman Kürşat tarafından, darbe girişiminin atlatılması nedeniyle kesilerek ‘kurban’ edildi.

kınalıkuzuTürkiye’deki ‘hayvan sevgisi’ bazı durumlarda patolojik hallere dönüşebiliyor. Karşılaştığımız haberler, bize Oscar Wilde’ın “Herkes öldürür sevdiğini” dizelerini hatırlatıyor. 5 yıl boyunca yanından ayırmadığı kuzusunu bir insan ne için öldürebilir ki? Öldüren bir ‘sevgi’ biçimi ‘insandan insana’, ‘insandan hayvana’ farklı biçimlerde ‘can almaya’ devam ediyor.

Taksim’de her yere beraber gittiği kınalı kuzusu ile haber bültenlerine konu olanLokman Kürşat, evlatlarından ayırt etmediğini iddia ettiği kuzusunu Taksim Meydanı’nda kurban etti. Taksim Meydanı’na getirilen ‘kınalı kuzu’, tekbir sesleri arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar için ‘sahibi’ Lokman Kürşat tarafından kesilerek kurban edildi.

Lokman Kürşat “Kınalı kuzum çok iyi dostumdu. 4 çocuğum var. 5. evladım kınalı kuzumdu. 5 yıldan beri hep yollarda beraberdik. Nereye gidiyorsam benimle beraberdi. İlk darbe olduğu zaman ben havaalanındaydım. Bu darbeyi az zararla atlatırsak Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Genelkurmay Başkanımız zor durumdaydılar. Onlar sağ, sağlim kurtulur ve bu darbe girişimini atlatırsak kınalı kuzuyu kurban edeceğim dedim. Kınalı kuzuyu kurban edip şehitlerimize de armağan ettim” dedi.

Başbakan Olduğu Dönemde Erdoğan Ne Demişti?

Recep Tayyip Erdoğan, başbakanlığı döneminde 27 Ocak 2009 tarihindeki konuşmasında, Gaziantep’te partisinin bir açılışında kurban kesilmesi olayına da değinerek kendisinin açılışlarda kurban kesilmesine izin vermediğini belirtip, birileri kesmeye kalkıştığında da ‘gidin hayır kurumuna bağışlayın’ dediğini söylemişti.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eleven − 9 =

Yeniler

Köşe Yazıları