Kırıkkale Barınağı’nda yaşananlar için imza kampanyası başlatıldı

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

kırıkkaleKırıkkale Hasandede Hayvan Barınağı’nda sağlıksız ve güvenli olmayan şartlarda bakılan hayvanlar için, sorumlular hakkında imza kampanyası başlatıldı.

Bir süre önce internette yayınlanan tüyler ürperten görüntülerle ilgili olarak, Kırıkkale Hasandede Hayvan Barınağı çalışanları hakkında imza kampanyası düzenlendi.

Eylül ayının başlarında Mynet Haber servisi tarafından yayınlanan özel haberde, Kırıkkale Hasandede Hayvan Barınağı’na ziyarete giden bir çiftin videoya kaydettiği tüyler ürperten görüntüler tüm Türkiye’yi etkilemişti. Görüntülerde iri ırk köpeklerle küçük köpekler aynı kafeslerde tutuluyor ve aynı miktarda yiyecek ile besleniyorlardı. Sonuç olarak yeterli şekilde beslenemeyen büyük köpekler, açlıktan ve sağlıksız bakımdan dolayı saldırganlaşarak küçük köpeklere saldırıyorlardı.

Şoke eden görüntülerde küçük bir köpeğin büyük köpekler tarafından saldırıya uğraması, sosyal medyada tüm hayvanseverler tarafından büyük tepki almıştı.

http://sosyal.evcilclub.com/haber/evcil-haberleri/kirikkale-barinaginda-yasananlar-icin-imza-kampanyasi-baslatildi/50.html

İnternet üzerinden imza kampanyası başlatıldı

Hayvanseverlerden oldukça fazla tepki alan bu haberin ardından, barınak sorumluları hakkında, sonuçları Başbakanlık İletişim Merkezi’ne gönderilmek üzere imza kampanyası başlatıldı. Change.org isimli sosyal platformda başlatılan imza kampanyasında şu ifadeler kullanıldı;

Ülkemizde hayvan sevgisinin ve hayvana verilen değerin az olmasının kanıtı barınaklar.

Maalesef ki bunlara bir örnek de Kırıkkale Hasandede Barınağı. Hayvanların aç kaldıkları fotoğraflarda da alenen belli. Oysa ki muntazam barınaklarımızın da olması, kötü durumda olan ve sürekli sosyal medyaya konu olan barınaklara örnek teşkil etmesi gerekirken kötü hallerini bozmamaktadırlar!
Biz hayvanseverler, canlarımız için kurulan barınakların idaresinden şikayetçi olduğumuzdan, daha düzenli, canlarımızın yaşam hakkına saygı duyan, yaşatma ve koruma altına alma ilkeleri olan barınaklar istediğimiz için Kırıkkale Hasandede Barınağı veteriner hekiminin ve yetkililerinin görevden alınmaları için gereğinin yapılmasını arz ve talep ediyoruz.

Ünlülerden kampanyaya destek geldi

Sosyal platformda başlatılan imza kampanyasına 40 bine yakın destek geldi. Kampanyaya ünlü isimlerde sosyal medya hesaplarından destek verdiler. Twitter üzerinden ünlü sunucu Gülgün Feyman ve sanatçı Şehrazat bu twitler ile desteklerini bildirdiler.

https://twitter.com/sehrazatmusic/status/774295956238045184?ref_src=twsrc%5Etfw

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × 2 =

Yeniler

Köşe Yazıları