Kitaplarının Gelirini Sokak Hayvanlarına Bağışlayacak

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp
Aydın, elde edeceği tüm telif gelirinin Kemerburgaz’daki bir bakımevindeki 300’e yakın sokak hayvanına bağışlanacağını anlattı.
Aydın, elde edeceği tüm telif gelirinin Kemerburgaz’daki bir bakımevindeki 300’e yakın sokak hayvanına bağışlanacağını anlattı.

Yazar Banu Aydın, “Bir başka dünyanın çocukları köpekler” ve “Bir başka dünyanın çocukları kediler” adlı kitaplarının gelirini sokak hayvanlarına bağışlayacak.

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mart ayının sonunda piyasaya çıkan kitaplarında, kedi ve köpeklerin eğitimlerinden beslenmelerine, ırklarına kadar çeşitli konuların işlendiğini, kitaplarda veteriner hekimlerin kaleme aldığı aşı takvimi, hastalıklar gibi başlıklar bulunduğunu belirtti.

Sadece kedi, köpek sahipleri için değil, hayvan sahiplenmek isteyenler için de kitapların kılavuz niteliğinde olduğunu söyleyen Aydın, elde edeceği tüm telif gelirinin Kemerburgaz’daki bir bakımevindeki 300’e yakın sokak hayvanına bağışlanacağını anlattı.

Aydın, şöyle devam etti:

“Kitap yazmakla kalmadım, arkadaşlarımızla Kemerburgaz’da bir çiftlik kurduk. O çiftliğimizde bir yuvalandırma sistemi oluşturduk. Bu yaptığımızı sosyal medya üzerinde paylaşmaya başladık. ‘Hayvansever’ Türkiye’de çok yanlış anlaşılan bir konu. Eğer hayvanseverseniz, işsiz güçsüz bir insan olmanız gerekmiyor. Kariyerli, son derece aklı-fikri yerinde olan, hayatında bir sürü şey olanlar da hayvansever olabilir. Bu yanlış yargıyı kırmaya çalıştık. Ben ekonomistim. Uluslararası sermaye piyasalarında çalıştım 8 yıl kadar. Sonra reklamcılık yapmaya başladım. Hayvanlara yönelik çalışmaları, kendi paramızla yapıyoruz.”

Gönüllülerden oluşan 5-6 kişilik bir ekipleri olduğunu ifade eden Aydın, sokak hayvanlarıyla ilgili çalışmalar yaparken, bir yayınevinden gelen teklifle kitap fikrinin ortaya çıktığını dile getirdi.

Aydın, kitaplarda tecrübelerinden ve 42 yıllık hayvan dostluğundan yola çıkarak birikimlerini aktardığına işaret ederek, “Hayatım hiç hayvansız geçmedi. Bu döneme kadar ne yaşadıysam, ne sonuç aldıysam onu yazdım. Bizim gördüğümüz gözlerle insanlarımızın da görmelerini istedik. Umarım tüm hayvanseverlere faydası olur.” ifadelerini kullandı.

“İnsanlar gönülden yapmadıkları işlere lütfen girmesin”

Son dönemde Türkiye’de hayvanlara karşı duyarlılık kadar şiddetin de arttığını savunan Aydın, “Hedefimiz sadece kedi, köpeklere değil, çaresiz olan her varlığa ulaşmak ama maalesef ülkemizde artan şiddette bir hayvan kıyımı var. Evcil hayvanlarda da bu durum söz konusu. Bazı vatandaşlarımız, maalesef hayvanlara karşı suç işliyor. Sosyal medyadan ve bakımevlerinden bu konuda yüzlerce şikayet alıyoruz. Bunun yanında maalesef bazı evcil hayvanlara da bakıcıları tarafından şiddet uygulandığına şahit olduk. İnsanlarımız, severek, gönülden yapmadıkları işlere girmesinler lütfen. Bu iş gönül işi sonuçta. Bazen 2-3 bin dolar harcadıkları hayvanları, sıkılarak bir haftada sokağa bırakıyorlar. Bu çok üzücü bir durum.” değerlendirmesinde bulundu.

Banu Aydın, insanlardan çaresiz bir varlık görünce yüz çevirmemelerini isteyerek, hayvanlarla ilgili yeteri kadar proje olmadığını söyledi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × 3 =

Yeniler

Köşe Yazıları