Köpeğe Çivili Sopayla İşkence!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir reklam ajansında çalışan Pınar Şeker, her hafta sonu sokak hayvanlarını beslemek amacıyla Yenimahalle Yaylacık Kuzey Yıldızı bölgesine gittiklerini söyledi. Şeker, “Köpeklerin dövüştürüldüğüne dair bilgiler aldık, ancak henüz ispatlayamadık. 7 Aralık Pazar günü aynı bölgede kardeşim Rumeysa Şeker tarafından yüzü kan içerisinde ve kafası şiş olan bir köpek haberi aldım. Arkadaşlarımın da yardımıyla köpeği veteriner kliniğine yatışını yaptırdık. Veterinerimiz Hüseyin Solak’ın verdiği ilk bilgiler, çivili bir sopa ya da sivri bir şeyle yüzüne ve kafasına ölümcül darbeler almış olduğu yönündeydi. Tahminlere göre olay yeni olmamış ve bu şekilde günlerce yaşamış olması bile bir mucize” dedi.

İŞKENCENİN ÖNÜNE GEÇEMİYORUZ
Şeker, “Artık duyarlı insan kitlesi artıyor, ancak amaç daha fazlasını bilinçlendirmek olmalı. Çünkü artık çocuklar, gençler bile hayvanlara işkence ediyor. Hukuksal anlamda yaptırımlar olmadığı için, işkencenin önüne geçemiyoruz. Bir hayvana işkence ederek öldüren kişi 2 bin lira gibi küçük bir meblağ ile olaydan sıyrılabiliyor. Biz hayvan severler olarak her şeye tam anlamıyla yetemiyoruz. Özellikle de kanun bizi desteklemezken” diye konuştu.
Veteriner Hüseyin Solak, nazal kemiğinde kırık gözlendiğini belirten Veteriner Solak, yapılan tetkiklerden sonra anestezi protokolu uygulanıp, cerrahi bir operasyonla kırık bölgeyi onarıp, temizleyerek kapattıklarını söyledi. Solak, “Operasyonda bölgede iltihap katılaşmış durumdaydı. Bütün iltihapları temizledik kanamaları durdurduk sağ burun deliğinden hazırladığımız fitili yerlerştirdik ve uygun yöntemlerde açtığımız dokuları dikerek operasyonumuzun ilk aşamasını tamamladık. Sonrasında sağ gözün hemen altında maxillar bölgede bulunan fistülü açtık, temizliğini yaptık, diren koyduk ve kapattık. Sonrasında sağ göz çok fazla kapandığı ve Entropion şekillendiği için entropionu gidermeye çalıştık göz temizliğini yaptık . Son olarak sol gözün hemen üstünde frontal bölgenin alt sınırında yer alan fistülü açtık temizliğini yaptık ve kapattık. Gerekli enjeksiyonları yapıldıktan ve yakalık takıldıktan sonra operasyonumuzu tamamladık” dedi.
Operasyon gerçekleştirdikleri hayvana günlük enjeksiyon uygulanacağını belirten Veteriner Solak, Cuma günü sabahı koydukları drenlerin uzaklaştırılacağını belirterek, “Bu süreçtede çocuğumuz’ dediğimiz hayvanı sürekli gözetim altında tutacağız” dedi.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

8 + twelve =

Yeniler

Köşe Yazıları