Köpeğe el konuldu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Amasra ilçesinde üretilmesi, sahiplenilmesi ve satışı yasak olan “Dogo Argentino” cinsi köpeğe el konularak sahibine 4 bin 565 lira ceza kesildi.

Fatih Mahallesi sakinleri mahalledeki bir vatandaşın “Dogo Argentino” cinsi köpek beslediği gerekçesiyle Amasra Belediyesine ihbarda bulundu. Belediyenin durumu bildirdiği Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri köpeğin sahibi E.Y’ye tebligatta bulunarak hayvana el koydu.DogoArgentinofotosrazasdeperros

Bartın Belediyesinin sahipsiz hayvan bakım evine götürülen köpek diğer hayvanlara saldırma ihtimaline karşı çevresi ve üzeri kapalı kafese konuldu. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ahat Deliorman gazetecilere yaptığı açıklamada ilgili kanun gereğince tehlikeli köpeklere el konulduğunu söyledi. Vatandaşların “Dogo Argentino” cinsi köpeğin tehlike arz ettiği yönündeki şikayeti üzerine harekete geçtiklerini anlatan Deliorman “Köpeği hayvan barınağına getirdik. Hayvana ömrünün sonuna kadar burada bakılacak. İlgili kanun gereği köpeğin sahibi E.Y’ye 4 bin 565 lira ceza verildi.

Bu tür tehlikeli hayvanları bulunan vatandaşların mağdur olmamaları için köpeklerini teslim etmelerini istiyoruz” diye konuştu.

AA

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eleven − five =

Yeniler

Köşe Yazıları