Köpeğe işkence eden ‘şeytan’ bulundu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Tekirdağ’da arabanın arkasına bağlanarak sürüklenen köpek ve ona işkence eden sahibi bulundu. Vicdansız sürücü ifadesinde, ‘Köpeğim arabaya sığmadığı için bağladım. Asla eziyet etmedim’ diye kendini savundu.

TEDAVİ ALTINA ALINDI

Tekirdağ Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ve Çorlu Belediyesi ekipleri tarafından köpek Hıdırağa Mahallesi’ndeki M.V.’nin evinde alınarak Çorlu Belediyesi Hayvan Barınağı’na getirildi. Burada muayene edilen köpeğin gerekli tedavileri yapıldı. Çorlu Belediyesi veteriner hekimi Ahmet Çavdar, köpeğin el konulduğunu ve tedavisine başlandığını belirterek, şöyle konuştu:

“Gelen ihbar ile aracın arkasına iple bağlanan köpeğe aracın plakasından ulaştık. Araç ve köpeğin sahibine cezai işlem uyguladık ve köpeğe el koyduk. Köpeğin ayaklarında sürünmeye bağlı olarak yaralar var. Çok uzun olmamak ile birlikte köpek bir süre sürüklenmiş. Yaraları çok ciddi boyutta değil. Şu an için tedavisine başladığımız için hızlı bir şekilde hayvanı kurtarıp, hayvan bakımevimiz tarafından kısırlaştırılıp sahiplenecektir.”

işkence gören kopek8803

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde kimliği belirlenemeyen bir kişinin kangal cinsi köpeği aracının arkasında sürükleyerek yaptığı işkence hayvanseverler tarafından fotoğraflanmış, görüntü infiale neden olmuştu.

Önceki gün sosyal medya kullanıcıları arasında hızla yayılan, haberlere konu olan ve pek çok platformda paylaşılan fotoğrafla ilgili çalışma başlatan Çorlu polisi, fotoğraf karesine yansıyan araç plakasından yola çıkarak araç sürücüsü M.V.’ye ulaştı. M.V.’nin Hıdırağa Mahallesi’ndeki evinin bahçesinde arabanın arkasında sürüklenen köpeği bulan ekipler, Çorlu Belediyesi Veterinerliğinden ve Çorlu İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerinden yardım istedi.

otomobilin-arkasinda-suruklenen-kopek2on-5-8993094_oEve gelerek köpeği kontrol eden ekipler, köpeği İlçe Tarım Müdürlüğüne teslim edilmek üzere tutanak karşılığı alındı. Çorlu İlçe Tarım Müdürlüğü bünyesinde kurulacak komisyonda yapılacak incelemenin ardından M.V.’ye tatbik edilecek ceza miktarı belli olacak.

526 TL PARA CEZASI VERİLDİ

Çorlu İlçe Hayvanları Koruma Kurulu sürücü V.D.’ye ilk olarak kanunun, ‘Hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranmak, acımasız ve zalimce işlem yapmak, dövmek, aç ve susuz bırakmak, aşırı soğuğa ve sıcağa maruz bırakmak, bakımlarını ihmal etmek, fiziksel ve psikolojik acı çektirmek’ maddesi gereği 526 TL para cezası uyguladı. Önümüzdeki günlerde kurulan yeniden toplanıp ikinci bir ceza uygulamasını görüşeceği belirtildi.

ARABAYA SIĞMADIĞI İÇİN BAĞLADIM

Köpeğe işkence yapan sürücü ise ifadesinde, ‘Köpeğim arabaya sığmadığı için bağladım. Asla eziyet etmedim’ diye kendini savundu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Tekirdağ Şube Müdürü Gökay İnal, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Sosyal medyada yer alan Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bir araç ile arkasında araca bağlı bir köpeğin sürüklenmesi ile ilgili haber doğrultusunda yapılan tahkikat sonucunda söz konusu araç ve sahibi yakalanmıştır. Köpeğin durumu iyidir. Çorlu Belediyesi veterineri tarafından gerekli muayene ve tespitler yapılmıştır. Araç sahibi hakkında 5199 sayılı Kanun uyarınca yasal işlem yapılacaktır” dedi.

Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Emre Köprülü de yaptığı yazılı açıklamada, “Yaptığı insanlık dışı hareketle, Çorlu’muzun adını kirletmeye kalkan kişi hakkında yapılacak yasal ve cezai işlemin yakın takipçisi olacağım” ifadelerini kullandı.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × 4 =

Yeniler

Köşe Yazıları