‘Köpeği Önce Kesti, Sonra Yaktı! Şiddet Artıyor, Türkiye Nereye Gidiyor!’

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp
anamur_yakilan_kopek-1
Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HayKonfed), Mersin – Anamur’da 14 yaşındaki çocuğun yavru köpeği önce kesip, sonra da yakması olayına müdahil oldu.
HayKonfed, konuya ilişkin şu açıklamada bulundu:
”Anamur,  Esentepe Mahallesi Muhtarı İlhan Yıldırım bey merkez telefonumuzu arayarak mahallede  yavru köpeği diri diri yakarak ayaklarını ve kuyruğunun kestiklerini, hayvancığın sahipli olduğunu, 14 yaşında birisinden şüphelendiklerini, ancak çocuğun ailesinden korktuklarını söyleyerek, yavru köpeğin sahibinin adını ve telefonunu vererek yardım talebinde bulundu.
Bunun üzerine yavru köpeğin sahibi İbrahim Vişneli aranarak daha geniş bilgi alındı. Mahallede bulunan 14 yaşındaki bir çocuktan şüphelendiklerini, sabah saat 09.00 da işe gittiğini, bu olayın gündüz herkesin gözü önünde olduğunu, ancak insanların bu aileden korktukları için hiç bir şey söylemediklerini, olayın emniyete intikal ettiğini, ancak kendilerinin de bu aileden korktukları için emniyete isim vermediklerini söyledi.
Bizde Anamur Emniyet Müdürlüğünü arayarak, Emniyet Müdür yardımcısı Mevlüt Beyi arayarak şüphelenilen  14 yaşındaki çocuktan ve onun korkulan ailesinden bahsederek, müdahale edilmesini, çocuğun acilen tedaviye alınmasını, aksi takdirde gelecekte, daha vahim olaylar olacağını belirterek gerekli işlemleri yapmasını rica ettik.
Bir kaç saat sonra Muhtar İlhan Yıldırım bizi arayarak çocuğun köpeği yaktığını ve kuyruğunu, bacaklarını kestiğini itiraf ettiğini söyleyerek çocuğun polis eşliğinde Dr a götürüldüğünü köpeğin sahibi İbrahim beyin davadan vazgeçmeyeceğini, bu olayda kendilerine yardımcı olduğumuz için HayKonfed’e  teşekkürlerini iletti.”
anamur_yakilan_kopek-3
anamur_yakilan_kopek-2
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × 5 =

Yeniler

Köşe Yazıları