Köpek besleyenler kayıt altına alınsın

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, evde hayvan besleyenlerin kayıt altına alınması gerektiğini belirtti.

Eroğlu, “Beslediği hayvanı sokağa bırakanlar ya da bırakmak isteyenler tespit edilip, bir daha hayvan beslemelerine izin verilmemeli” dedi. Türkiye’de sokağa atılan evcil hayvan ve süs hayvanı sayısının birçok ülkeye kıyasla yüksek düzeyde olduğuna dikkati çeken Eroğlu şunları söyledi:

CEZAİ YAPTIRIM UYGULANMALI

“Gerek bakımlarının sorumluluk istemesi gerek maliyeti gerekse de sahiplenenlerin hevesinin geçmesi nedeniyle hayvanlar sokağa bırakılıyor. Bunlar arasında özel ırka sahip çok sayıda hayvan da bulunuyor. Böyle olunca da sokaklarımız adeta uluslararası kedi köpek ırkları kataloğu gibi oluyor. Bunlar, sokakta doğan, yaşayan ve buradaki zorlu hayata alışkın hayvanlar değil. Maalesef zor şartlara uyum sağlayamayan yüzlerce hayvan hayatını kaybediyor. Beslediği hayvanı sokağa bırakanlar ya da bırakmak isteyenler tespit edilip, bir daha hayvan beslemelerine izin verilmemeli. Caydırıcı cezai yaptırımların uygulanmasını istiyoruz.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × one =

Yeniler

Köşe Yazıları