Köpek Eğitiminin Önemi Ve Eğitim Çeşitleri

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Köpek eğitimi, sahip ile köpek arasındaki iletişiminin geliştirilebilmesi için oldukça önem arz etmektedir. Eğitimli bir köpekten beklenen doğal bir şekilde sahibinin isteklerine uyması, komutları ve bunun önemini anlamasıdır. Köpek eğitimi oldukça yüksek bir seviyede disiplin, ilgi ve sabır gerektirmektedir.

Evde verilen köpek eğitimleri, çoğu zaman yetersiz bilgi sonucunda istenilen sonucu vermemektedir. Bu nedenle köpeklerin eğitim merkezlerinde ve uzmanlar tarafından eğitilmesi daha yararlı bir durumdur. K-9 Türk Köpek Eğitim Merkezi bu alandaki başarılarını günden güne artırmaktadır. Köpekler bizzat eğitim merkezinin sahibi Veteriner Osman Kılınç gözetiminde eğitilmektedir.

Köpek Eğitiminin Kapsamı

Köpek eğitimi sahibin isteği göz önüne alınarak farklı kategorilerde verilmektedir. Eğitim kapsamında köpeğin; cinsi, yaşı, fiziksel özellikleri ve karakter yapısı da göz önüne alınmaktadır. Temel itaat, ileri itaat, alan koruma, kişi koruma ve tuvalet k9 bünyesinde verilen eğitimler arasındadır.

Temel itaat eğitimi ve ileri itaat eğitimi arasındaki en büyük fark köpeğin tasmalı veya tasmasız olmasıdır. Temel itaat eğitimleri otur, kalk, bekle gibi basit komutları içermektedir ve her köpeğe mutlaka öğretilmelidir. İleri itaat eğitiminde ise köpek, sahibini tam olarak bir lider sıfatına getirmektedir. Verilen komutlar eksiksiz ve tasmasız bir şekilde yerine getirilmektedir.

Bazı durumlarda köpeklere sayılan temel eğitimlerin dışında da eğitimler verilmektedir. Bu eğitimler özel eğitim başlığı altında toplanmaktadır. Suçlu bulma, silah bulma ve narkotik operasyonlara çıkabilme bu özel eğitimler sonrasında sağlanabilmektedir. Özel eğitimler verilmeden önce ilgili köpeğin cinsi de göz önüne alınmaktadır.

Alan ve Şahıs Koruma

Alan ve şahıs koruma eğitimleri temel eğitim tamamlandıktan sonra verilmektedir. Koruma alanlarında köpek, bulunduğu alanı veya belirtilen kişiyi koruma komutunu öğrenmektedir. Eğitim sonrasında köpek, olası tehlikelere karşı sahibini havlayarak uyarmaktadır. Bunun yeterli olmadığı durumlarda ise tehlikeyi etkisiz bir hale getirmektedir. Şahıs korumalarında genellikle köpeğe ısırma ve bırak komutları öğretilmektedir.

Tuvalet Eğitimi

Bir köpek ile yaşamanın en büyük problemi tuvalet sorunsalıdır. Köpek doğru yere tuvalet yapmayı ancak gerekli eğitimi aldığında öğrenmektedir. Eğitim sonrasında köpekler genellikle evden dışarıya çıktığında tuvaletini yapacağını öğrenmektedir.

Kaynak: http://www.sariyermanset.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

14 − 3 =

Yeniler

Köşe Yazıları