KÖPEKLER FRİZBİYİ HAVADA YAKALAMAK İÇİN YARIŞTI…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Kağıthane Belediyesi’nin katkılarıyla bu yıl ilki gerçekleştirilen ‘USDDN Köpekli Frizbi Dünya Şampiyonası Türkiye Elemeleri’ renkli görüntülere sahne oldu. Birbirinden yetenekli köpekler, frizbileri havada yakalamak için kıyasıya yarıştı.
ABD Frizbi Köpekleri Topluluğunun temsilcileri tarafından yönetilen ve her yıl 1 kez düzenlenen USDDN (US Disc Dog Nationals) şampiyonası Türkiye elemeleri, Kağıthane Belediyesi Sadabadspor Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Türkiye’de ilk kez düzenlenen Yetenekli Köpekler Frizbi Şampiyona’sına yaklaşık 30 hayvansever köpeğiyle birlikte katıldı.
Evcil hayvan sahipleri ve köpek sporlarına meraklı vatandaşların ilgiyle takip ettiği yarışmada yetenekli köpekler sahiplerinin attığı frizbileri havada yakalayabilmek için kıyasıya yarıştı.
“BU YARIŞMALAR KÖPEKLERİN SAHİPLENİLMESİNE YARDIMCI OLUYOR”
Diş Hekimi ve Köpekli Sporlar Türkiye Temsilcisi Didem Fındık, “Aslında hikayemiz bundan 5 sene önce başladı. ilk köpeğimi aldığım zaman acaba nasıl iyi vakit zamanlarda sosyal sorumluluk projesine dönüştü. Bu işin içerisine ne kadar çok köpeği katabilirsek o kadar daha çok köpeğin sahipleneceğini, sahipleriyle mutlu zaman geçireceklerini ve sokağa atılacak köpeklerin sayısının azalacağını fark ettik. Çalışmalarımıza başladık ve 5 sene sonunda bununu ürünlerini topluyoruz” dedi.
“BURADA YARIŞAN KÖPEKLERİN ÇOĞU SOKAKTAN ALINAN KÖPEKLER”
“Yarışmamızın merkezi Amerika’da, bu yarışmalar Avrupa, Amerika ve Uzak Doğu’da çok ciddi anlamdı köpekli sporlarla insanlar ilgileniyor” diyen Fındık, konuşmasını şöyle sürdürdü, “Bu yarışmalar ise Türkiye’de ilk kez yapılıyor. Hakemlerimiz yurtdışından geldiler. Hakemlerimiz köpekleriyle geldiler ve misafirlerimize burada gösteri yaptılar.Bu günkü yarışmamızda 30 civarında yarışmacımız var bu bizim çok önemli bir anlam taşımaktadır. Ama bu sporlara insanların ilgisinin artmasını istiyoruz. Bunu dahada geliştirmek için çalışmalar yapmalıyız, şu anda 15 oyuncumuzu 25’e yakın köpeğimiz var. Bizi çok sevindiren olay ise bu köpeklerin çoğunun gerçekten sokaklardan alınmasıdır. Köpeklerimizle birlikte çok keyifli bir şekilde yarışıyoruz”

DERECEYE GİREN KÖPEKLER AVRUPA ŞAMPİYONASINDA YARIŞACAK
3’ü yabancı biri Türk dört kişiden oluşan hakem heyetinin verdiği puanlamaya göre Serbest Stil, At Yakala ve USDDN kategorilerinde en yüksek puanı alan ilk üç yarışmacıya 10’ar kilo kuru mama ve kupa verilecek. Köpekle sahibinin uyumu ve kareografi dikkate alınara yapılan değerlendirmeye göre USDDN kategorisinde ilk üçe giren yarışmacılar Avrupa Şampiyonasına katılma şansı yakalayacak.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × 3 =

Yeniler

Köşe Yazıları