”Kurbanların sakatatlarını tüketmeyin ve evcil hayvanlara vermeyin”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Afşin İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt ve veteriner hekimler, ilçedeki kurban pazarını gezerek denetimlerde bulundu.

Kurt vatandaşları uyardı: ”Mümkün olduğunca vatandaşlarımız, kesilen kurbanların sakatatlarını tüketmesin ve evcil hayvanlara vermesinler. Bu husus hem halk sağlığı hem de hayvan sağlığı açısından büyük önem arz etmektedir. Bulaşıcı hayvan hastalıklarının önlenmesinde ve hayvanlardan insanlara geçen zoonoz hastalık dediğimiz hastalıkların önlenmesi konusunda büyük önem arz ediyor.”

kahramanmaraş

Kurban pazarı denetimiyle ilgili açıklama yapan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kurt, Kurban Bayramı öncesi kurbanlık hayvan satış yerlerinde, veteriner hekimler tarafından sürekli izlenerek salgın ve bulaşıcı hastalıklar yönünden sağlık taramalarının yapıldığını söyledi.
Vatandaşlara, kesilen kurbanlıkların sakatatlarının açık yerlere atılmaması konusunda tavsiyede bulunan Kurt şunları kaydetti:
“Vatandaşlarımız, Afşin Belediyemiz tarafından belirlenen kurban kesim noktalarında kurbanlarını kesmeleri gerekiyor. Mümkün olduğunca vatandaşlarımız, kesilen kurbanların sakatatlarını tüketmemesi ve evcil hayvanlara vermesinler. Bu husus hem halk sağlığı hem de hayvan sağlığı açısından büyük önem arz etmektedir. Bulaşıcı hayvan hastalıklarının önlenmesinde ve hayvanlardan insanlara geçen zoonoz hastalık dediğimiz hastalıkların önlenmesi konusunda büyük önem arz ediyor. İlçemizde şu ana kadar hayvan sağlığı ve halk sağlığını tehdit edecek bir sağlık problemi ile karşılaşılmamıştır.”

KAHRAMANMARAŞ (AA)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × 4 =

Yeniler

Köşe Yazıları