‘Kuş gribi evcil hayvanlara bulaşabilir’

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Avrupa’da yeniden kuş gribi tehdidi başladı. Almanya’nın Bavyera kentinde, yabani kazlarda görülen virüsün diğer evcil hayvanlara bulaşmasından endişe ediliyor.

kuş gribiYaklaşık 10 yıl önce tüm dünyada yayılmaya başlayan, Avrupa ve Türkiye’de çok büyük bir hayvan itlafına neden olan kuş gribi virüsü Avrupa’yı yeniden tehdit etmeye başladı.

Bayram Aydın, Avrupa Bülteni – Almanya’nın Bavyera eyaletinin farklı kasabalarında doğada yaşayan ördek ve kaz gibi kanatlı hayvanlarda görülen kuş gribi hızla yayılıyor. Bu nedenle Bavyera Hükümeti, eyalet genelinde tüm kanatlı evcil hayvanlara kümeste kalma zorunluluğu getirdi.

Bavyera Çevre Bakanlığı tarafından yapılan basın açıklamasında eyaletin farklı bölgelerinde kuş gribi virüsü H5N8 görüldüğü doğrulandı; ticari maksatlı veya özel amaçlı kanatlı hayvan yetiştiren herkese bu hayvanları kümeste tutma zorunluluğu getirildiğini duyurdu.

Virüsün eyalette yayılması herkesi tedirgin ederken, eyalet hükümeti tarafından kurulan kriz masasının gerekli çalışmaları yapmaya devam edeceği ve Almanya’daki diğer kurumları atılan adımlardan haberdar edeceği belirtildi. Kuş gribinin hayvanlardan insanlara geçme tehlikesinin olmadığı belirtilirken, evcil hayvanlara geçme tehlikesi bulunuyor.  Bu nedenle özellikle göl kenarlarında köpek ve kedi gibi ev hayvanları gezdiren vatandaşlara hayvanlarını bağlı olarak gezdirmeleri öneriliyor.

Kaynak: AvrupaBulteni.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × 4 =

Yeniler

Köşe Yazıları