Kuş Sevdası 700 Kilometre Yol Yaptırdı

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

KUŞ SEVDASI 700 KİLOMETRE YOL YAPTIRDIKırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde düzenlenen 13. Kürklü, Kanatlı Hayvanlar Festivaline katılan kuş sevdalısı, yaklaşık 700 kilometre yol katederek Muğla’dan Lüleburgaz’a geldi.
Lüleburgaz Kapalı Pazar yerinde gerçekleşen festival, hayvanseverleri bir araya getirdi. Festivalde güvercinlerin yanı sıra, süs kuşları ve evcil hayvanlar da yer aldı. Festival hakkında bilgi veren Lüleburgaz Güvercin Kanarya ve Kümes Hayvanları Sevenler Derneği Başkanı Hikmet Topal, “13’üncüsünü yaptığımız festivalimiz güzel ve olumlu geçti. İstanbul ve çevresinden kanaryacılarımız yoğunluktaydı. Tüm Türkiye’nin bölgelerinden süs kuşçuları kendimize özgü Trakya kuşçuları, Marmara’da bakılan bütün güvercinler geldi. 35 kategoride yarışmalar yapıldı. 105 adet kupa dağıtıldı” dedi.
Muğla’dan Lüleburgaz’a festival için geldiğini ifade eden Sefa Çolakoğlu, “Gayet güzel bir organizasyon oldu. Ben dört farklı kategoride yarışmaya katıldım. Yarışmaların birisinden tulum çıkardık. Diğerlerinde de birincilik, ikincilik derecelerimizi aldık. Gayet mutlu bir şekilde Lüleburgaz’dan ayrılacağız” dedi.

“KUŞ SEVDASI BİZİ BURAYA KADAR GETİRDİ”
13. Kürklü, Kanatlı Hayvanlar Festivali için 700 kilometrelik yoldan geldiklerini ifade eden Çolakoğlu, “Kuş sevdası bizi buraya kadar getirdi. Daha nerelere gideceğiz belli değil. Severek gidiyoruz. Bu işler parayla pulla yapılacak işler değil. Büyük bir aşkla yapıyoruz. Herkese tavsiye ediyoruz. İnşallah yeni nesiller yetiştirebiliriz” diye konuştu.
İHA

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × 4 =

Yeniler

Köşe Yazıları