”Küspe Gibi Mama Üreten Firmaları ve Bunları Alan Belediyeleri Şikayet ve Teşhir Edin!”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp
kuspe_mama_kapak-1900x700_c (1)
HayKonfed Başkanı Nesrin Çıtırık yaptığı açıklamada, bazı mama firmalarının Belediyelere özel olarak içinde ne olduğu belli olmayan, hayvanların yemedikleri küspe mama ürettiklerini belirterek, ”Evlerine bu KANLI ve BEDDUALI parayı götüren bu firmalar kadar, tel kafesler arkasına hapsettikleri gariban hayvanların önüne bu KÜSPE mamaları koyan Belediyeler de sorumlu” dedi.
Nesrin Çıtırık şunları ifade etti:
”Herkesten ricam, KURU MAMA alan tüm belediyelere aşağıdaki kısa yazıyı yazın ve MAMA TAHLİLİ isteyin. Belediyelerin bakımevlerindeki hayvanlara verdikleri KEDİ-KÖPEK mamasını hayvanlar yerken siz de gözlemleyin.
kuspe_mama_kolaj
BU MAMA FİRMALARINA ve  belediyelere, bu zavallı hayvanların AÇLIĞI üzerinden kanlı para kazanma imkanı vermeyin, sorgulayın. Yasal haklarınızı kullanın. Unutmayın kanun tam 7 yerde belediyelerin gönüllüler ile birlikte çalışma hükmünü getirmiş. Haklarınızı bilin ve uygulayın.
Belediyelere göndereceğiniz hazır yazı aşağıdadır:

 KONU: Ahlaki çalışmayan MAMA FİRMALARINDAN mama alınmaması, mama tahlilinin tarafımıza bildirilmesi, ŞARTNAMEYE hayvanların mamayı yeme koşulunun konması hk

DAĞITIM: Valilik, İl Hayvanları Koruma Kurulu Başkanlığı, Orman SU İşleri Bölge ve İl Müdürlüğü, Belediye Teftiş Kurulu, Belediye Etik Kurulu, Partilerin İl ve ilçe örgütleri, Veteriner Hekimler Odası, Basın Kuruluşları
YASAL DAYANAK: Hayvanları Koruma Kanunu, İçişleri Bakanlığı İl Özel İdare ve Belediye Hizmetlerinde Gönüllü Katılım Yönetmeliği.

 BELEDİYE BAŞKANLIĞINA,
1. Sahipsiz hayvanlar için aldığınız mevcutta bulunan kedi ve köpek kuru mamasının güncel tahlil raporlarının tarafıma verilmesini talep ediyorum.
2. Şu anda bakımevinizde verilen mamanın, Veteriner Hekimler Odasından bir temsilci, Orman SU İşleri Müdürlüğünden bir görevli ve yerel hayvan koruma görevlileri gözetiminde hayvanlara verilerek yenip yenmediğinin tespit edilmesini, eğer yenmiyorsa MAMA FİRMASINA iade edilmesini talep ediyoruz.
3. Bu mamaların ALIM ŞARTNAMESİNDE sadece tahlil değil, hayvanların yeme koşulunun da konmasını talep ediyoruz. Önden örnek mama istenip, Veteriner Hekimler Odasından bir temsilci, Orman SU İşleri Müdürlüğünden bir görevli ve yerel hayvan koruma görevlileri gözetiminde hayvanlara verilerek YENİP YENMEDİĞİNİN tespit edilmesini, eğer hayvanlar yiyorsa MAMA ALIMI yapılmasını talep ediyoruz. Bu şartın İHALE PROTOKOL listesine KOŞUL OLARAK konmasını talep ediyoruz.
4. Yüce Dinimiz İslam’ın, hayvanlara merhamet edilmesi hükmü, ahlaki değerler gereği ve yasal boyutta MAMA ALIMLARININ, belediyelere özel olarak iğrenç, içinde ne olduğu belli olmayan, hayvanların yemedikleri KÜSPE MAMA üretimi yapan ahlaksız MAMA FİRMALARINDAN alınmamasını önemle talep ediyoruz.
Müracaatımıza ilişkin MADDE MADDE cevap verilmesini 4982 Sayılı Yasa gereği emir ve müsaadelerinize saygılarımızla arz ederiz.

TC KİMLİK, İSİM, Adres..”
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × 1 =

Yeniler

Köşe Yazıları