Kütahya Tavşanlı’da köpek katliamı

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Kütahya’ya bağlı Tavşanlı ilçesinde yaşanan bir dram ortaya çıktı Bu zulmü yapan insan olamaz Kütahya’da Tepecik’de yaşanan hayvan katliamının ardından yine Kütahya’ya bağlı Tavşanlı ilçesinde de katliam yapıldığı ortaya çıktı. Sözde “bakımevi”ne alınan köpeklerin açlıktan birbirlerini yediği görüldü

 Hayvan severler bugüne kadar yaşanan bu katliama “dur” demek için çalışırken, bugün belediye başkanının “vur” emri verdiği iddiası ile ilgili haber, insanlık değerlerinin yeniden sorgulanmasına neden olmuştu.

Oda tv, bugün yayınladığı vahşet fotoğraflarının ardından Hayvan Hakları Konfederasyonu Kurucu Kurul Üyesi Gülşen Özçelik ile konuştu. Özçelik’in anlattıkları durumun çok daha vahim olduğunu ortaya çıkardı.

2013 yılında HAYTAP’ın bünyesine dahil olan ve Genel Kurul toplantısından sonra yollarını ayıranların oluşturduğu Hayvan Hakları Konfederasyonu’nun, o dönem HAYTAP tarafından gerçekleştirilen imdat Turu’nda yaşanılan vahşeti suçüstü yakaladığı ortaya çıktı.

TAVŞANLI’DAKİ KATLİAM BÖYLE ORTAYA ÇIKTI

İmdat Turu ekibi tam Tavşanlı’daki barınağa gireceği sırada barınaktan çıkarılan ve yavru köpeklerle dolu olan belediyeye ait aracı görünce aracı takip etti. İçinde yavru köpekler olan Tavşanlı belediyesine ait olan araç, ilçe dışına çıkarak, otobandan Ömerli çöplüğüne gitti. Görevliler, yavru köpekleri çöplükte bulunan çukura atmak harekete geçmişti.

İşte tam bu sırada İmdat Turu ekibi olaya müdahale etti ve jandarmaya haber verdi. Jandarmaya haber verildiğini gören belediyeye ait aracın sürücüsü kaçmaya çalıştı, ancak ekip, belediye aracının önünü kesti.

Uzun uğraşlar sonucu 17 yavru köpek kurtarılarak tekrar Kütahya’ya doğru yola çıktı ve bakınevine yerleştirildi.

Ancak Kütahya’da yaşanan acı bu 17 canın kurtulmasıyla son bulmadı.

Hayvan Hakları Konfederasyonu üyelerinden Gülşen Özçelik,  Tavşanlı’da barınakta çalışan ve Köpekçi Veysel denilen şahsın köpekleri öldürdüğünü iddia ediyor. Şahsı defalarca şikayet etmelerine rağmen herhangi bir sonuç alamadıklarını belirten Özçelik, barınağa giden bir hayvan dostunun barınağa girmesinin engellendiğini belirtti.

Konfederasyon üyeleri gönderilen dilekçelere cevap alamadıklarını ya da çözüm noktasında herhangi bir ilerleme görmediklerini kaydetti. İşte gönderilen dilekçelerden sadece bir tanesi:

“T.C İçişleri Bakanlığına,

T.C Orman ve Su İşleri Bakanlığına,

Birçok defa gerek Tavşanlı Kaymakamlığına gerekse Orman ve Su İşleri Kütahya Şube Müdürlüğüne Tavşanlı Belediyesine yönelik yaptığımız şikayetlerimiz ne yazık ki sonuçsuz kalmıştır. Tavşanlı Belediyesinin bu akıl almaz, yasa tanımaz eylemlerinden dolayı yazdığımız şikayet dilekçemiz de ektedir.Yaptıkları sayısız İTLAFLARLA şikayet edilen, suçüstü yapılan Tavşanlı Belediyesi tüm uyarı ve yasaları hiçe sayarak bu eylemlerine devam etmiş buda yetmezmiş gibi bu usulsüz ve vicdanları sızlatan eylemlerinden dolayı şikayet ettiğimiz için Federasyonumuz Temsilcilerini Belediye Başkanından özel izin almadığı müddetçe, keyfi bir kararla bakımevine sokmamaktadır.

Bu nasıl bir zihniyet ve vicdandır ki belediye görevlileri tarafından annesinden koparılan yavrular bir kamyonete doldurularak çöplüğe atılmak istenmiş, tesadüfen Federasyon Başkanımız, diğer temsilci ve gönüllülerce yakalanarak kurtarılmışlardır.

Defalarca mevcut bakımevi için denetleme istediğimiz Orman ve su İşleri Şube Müdürlüğü ise maalesef bu masum hayvanların bu şekilde ölmelerine göz yumarak, belediyeye gerekli uyarı ve müdahaleyi yapmayarak görev eksikliği ve ihmalinde bulunmuştur.

Belediyenin göstermelik, veterineri olmayan, tedavi ve kısırlaştırma yapılmayan bir bakımevi kurarak, başına da hayvanları ölüme sürükleyen bir sorumlu ve görevi olmadığı halde toplama ve uyutma işini yapan bir görevli koyarak burayı bir ölüm kampına çevirmelerini hiçbir şekilde kabul edemeyiz.

Bu her şeye aykırı eylemlere ve hayvanların göz göre göre ölümlerine biran önce son verilmesi için;

– İçişleri Bakanlığı tarafından Tavşanlı Belediyesi ve bu olaya sebep olan yetkililer hakkında soruşturulma başlatılmasını,

– Halihazırda bakımevinde görev yapmakta olan personelin görevden alınmasını, onların yerine vicdan sahibi hayvansever personel atanmasını, veteriner hekim görevlendirilip tedavi ve kısırlaştırılma başlatılmasını,

– Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından görevini yerine getirmeyen, yasal kriterlere uygun olarak denetleme yapmayan Orman ve Su İşleri Kütahya Şube Müdürlüğü hakkında soruşturma açılmasını ve denetim amaçlı Bakanlığınız Müfettişlerinin gönderilmesini,

– Yine Orman ve Su İşleri Bakanlı tarafından İl ve Bölge Müdürlükleriniz görevlilerine denetimin nasıl yapılacağı ve denetimlerde mutlaka kanun ve yönetmelikte yer alan “maddelere” uygun olarak ciddi ve yasal temelli denetim yapılması gerektiği konusunda HİZMET İÇİ EĞİTİM verilmesini,

– İlçe genelindeki, bakımevindeki ve belediye tarafından ilçe çöplüğüne atılıp ölüme terk edilmiş köpeklere gerekli müdahaleler yapılarak Orman ve su İşleri Bakanlığı nezdinde bağlı olunan Şube Müdürlüğünce güvence altına alınmasını talep ediyoruz.

Müracaatımıza 4982 ve 3071 sayılı yasalar gereği bilgi ve cevap verilmesini emir ve müsaadelerinize saygılarımızla arz ederiz.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × 5 =

Yeniler

Köşe Yazıları