MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN SOKAK KEDİLERİNE BARINAK

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

fft261_mf8935975

 

Malatya Büyükşehir Belediyesi sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet vermekte olan Veteriner Şube Müdürlüğü sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarına devam ediyor.
Verilen bilgiye göre, Nisan ayı içerisinde evcil hayvanlara yönelik ücretsiz kuduz aşısı kampanyası düzenleyen Veteriner Şube Müdürlüğü ekipleri sokak hayvanları için de çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Modernizasyon ve yenileme çalışmalarının yapıldığı Hayvan Kısırlaştırma Merkezi ve Geçici Bakımevinde yeni 3 adet kedi evi kurulurken, 10 adet köpek kulübesi de yenilendi.
Sokak hayvanları için uygun ortam oluşturma gayret ve çabası içerisinde olan Veteriner Şube Müdürlüğü ekipleri şehir merkezinde ve parklarda yaşayan kedilerin güneşten ve olumsuz hava şartlarından korunmalarını sağlamak amacıyla bölge parkalarına kedi evi kuruyor. Bu kapsamda Abdullah Gül parkı içerisinde değişik noktalara kedi evleri kuruldu.
Abdullah Gül Parkı içerisine kurulan kedi evlerindeki her yaşam bölgesine ayrı mama kapları konuluyor. Bu mama kapları Veteriner Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kontrol edilerek gerektiğinde mama takviyesi yapılıyor.
Veteriner Şube Müdürlüğü tarafından Geçici Bakımevinde 3, Abdullah Gül parkında ise 2 kedi evininin kurulumu tamamlamış olup, yapılan çalışmalar neticesinde Büyükşehir Belediyesine ait bölge parklarına da ihtiyaç doğrultusunda kedi evleri kurulacak.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 + nineteen =

Yeniler

Köşe Yazıları