Mamak’ta kuduz aşısı kampanyası ve larva mücadelesi…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

kuduz-ve-larva-mucadelesi-basliyor-CHA-996409-1-t Mamak Belediyesi’nin her yaz düzenli olarak uyguladığı haşere ilaçlaması ve ücretsiz kuduz aşısı kampanyası başlıyor. 
Mamak ilçe sınırında insanların en iyi dostu olan kedi ve köpekler tehlike olmaktan çıkıyor. Mamak Belediyesi salgın hastalıklar arasında en tehlikeli hastalık olarak gösterilen kuduza karşı her yaz düzenli olarak ücretsiz aşı kampanyası yapıyor. Sahipli sahipsiz Mamak’ta bulunan bütün hayvanların kuduz aşılarını ücretsiz yapacak olan Mamak Belediyesi aşı kampanyasını Haziran ayına kadar evcil hayvanlar polikliniğinde gerçekleştirecek. Haziran ayından sonra ise ücretsiz kuduz aşısı kampanyası hem evcil hayvanlar polikliniğinde hem de yerinde yapılarak devam edecek. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; “Yaşayan her canlının yaşamaya hakkı vardır. Bizim yaptığımız sokak hayvanlarının insanlara zarar vermesini engellemektir. Aşılama ve bakımlarını yaparak sokak hayvanlarına sahip çıkıyoruz” dedi. 
larva mücadelesi 66 mahallede yapılacak İlkbaharın gelmesiyle birlikte önem kazanan sinek larva mücadelesi için çalışmalarına başlayan ekipler Mamak’ta bulunan 66 mahallede ilaçlama çalışması yapacak. Önümüzdeki hafta itibariyle başlayacak ilaçlama çalışmaları Çevre Sağlığı İlaçlaması adı altında yapılacak. 
İlkbaharda sivrisinek ve karasinek larvalarına karşı yapılacak ilaçlama çalışmaları Haziran ayı itibariyle larvadan çıkan sineklere karşı yapılacak. İlaçlama konusunda zamanında ve düzenli bir ilaçlama program hazırladıklarını belirten Akgiil, “Program ile Mamak’ta ilaçlanmayan bölge kalmayacak. Vatandaşlarımızın bu yaz böcek ve haşere şikâyeti olmayacak” dedi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × four =

Yeniler

Köşe Yazıları