Meksika’da kedi köpek yarışı…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

860251722153MEKSİKA’DA, belediye başkanlarının kötü yönetiminden bıkan halk, 7 Temmuz’daki yerel seçimlerde hayvanları aday göstermeye başladı. 
Adaylar arasında seçimlerin en popüleri ise 400 bin nüfuslu Jalapa şehrinin belediye başkanlığına adaylığını koyan kedi Morris. 
Facebook’taki sayfasında seçmenlerine oldukça samimi bir dilde seslenen kedi aday Morris, sadece uyuyacağını ve hiçbir şey yapmayacağını peşin peşin itiraf ediyor. 

Morris’in seçim vaadi ise şimdiye kadarki belediye başkanları gibi yolsuzluğa karışmamak ve Jalapa şehrini, halkın vergilerinden beslenen farelerden kurtarmak. “Farelerden yorulduysanız, kedi Morris’e oy verin!” sloganıyla büyük ilgi çeken Morris’in ardından birçok şehirde hayvan adaylar ortaya çıkmaya başladı. 

KEMİK İÇİN POLİTİKADA… 
Meksika’nın en büyük şehirlerinden biri olan Ciudad Juarez’de işe Chon isimli bir eşeğin adaylığı Chon’un mottosu “Başkanınız eşek olacağına, eşek başkanınız olsun!” Doğruyu söylemekten çekinmeyen bir diğer aday ise Oaxaca şehri için yarışan St. Bernard cinsiköpek Titan. Titanın sloganı ise oldukça iğneleyici: “Kemik için politikaya girdiğini itiraf eden tek aday.” Meksikalı yetkililer ise bu trend karşısında halkı bu hayali adaylara oy verip oylarını ziyan etmemeleri konusunda uyarma gereği gördü. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twenty − six =

Yeniler

Köşe Yazıları