Mersin ve Tarsus’a inceleme

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Türkiye Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) ve Doğayı Hayvanları Yaşatma ve Koruma Derneği (DOHAYKO) Tarsus ve Mersin Barınağında incelemelerde bulundu.

Seçim sonrası gözlemlerde bulunmak üzere önceki gün Tarsus Barınağına denetime çıkan ekipte; HAYTAP Başkanı Nesrin Çıtırık, DOHAYKO Başkanı Metin Yıldırım, Genel Başkan Yardımcısı Mücella Çelik, HAYTAP Temsilcisi Mesut Sivri ve DOHAYKO Temsilcisi Ergün Carkat hazır bulundu. Tarsus’ta ki son yapılan çalışmalardan memnun kaldıklarını ifade eden heyet; bazı eksikliklerin giderilmesi için; en kısa zamanda yeni seçilen Belediye Başkanı Şevket Can ile görüşeceklerini söylediler. Tarsus’tan sonra Mersin’e hareket eden heyet; burada PET SKANDAL kurucusu Mustafa Aral ile buluşup Mersin Barınağı hakkında kritik yaptılar. Hep birlikte Mersin Barınağı’na geçen heyet; son zamanlarda kötü imajı ile kamuoyuna yansıyan Mersin Barınağında uzun süre inceleme yaptılar. Barınak veterineri Volkan Alkut’tan idari bölümlerde ve padoklarda yapılan yenilemeler hakkında bilgi alan heyet; Mersin Barınağına hayvanlar için dışarıdan bolca kuru mama alımı yapılmasının; idari bölüm ve tedavi odalarında ki yeni yapılan düzenlemelerin son derece sevindirici olduğunu dile getirdiler.

DOHAYKO ve CarrefourSA’dan ortak proje

Barınak ziyaretleri sonrası Mersin CarrefourSA’ya geçen DOHAYKO ve HAYTAP yönetimi burada sokak hayvanları için yapılacak ortak çalışmalar hakkında Mersin CarrefourSA mağaza yöneticisi Halil İbrahim Böğür ve yetkililer ile bir toplantı yaptılar. DOHAYKO ve Mersin CarrefourSA mağazası ile hayata geçirilecek projede hayvan severlerden gelecek mama bağışları ihtiyacı olan barınaklara ve hayvan severlere dağıtılacak

Kaynak: KENT

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × 4 =

Yeniler

Köşe Yazıları