Mersin’de köpeklere özel beslenme odağı

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

MERSİN Büyükşehir Belediyesi, birçok noktada uygulamaya koyduğu kedi evlerinin ardından şimdi de köpek beslenme odaklarını şehrin 7 farklı noktasına yerleştirdi.

besleme odağı

Sahipsiz sokak hayvanlarının korunup, sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri için çalışmalarını aralıksız olarak devam ettiren Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, köpek beslenme odaklarını yerleştirerek faaliyete soktu. Yenişehir çöp sahası alanı, Kuyuluk, Halkkent, Bozyazı, Silifke, Viranşehir ve Hal Mahallesi’ne uygulanan beslenme odakları ile köpeklerin günlük mama ihtiyacını karşılayabiliyor.

Sabah erken saatlerde mama ve su bırakılan odaklara ayrıca hayvan severler de yiyecek bırakabiliyor. Aynı zamanda odakların yanında bayat ekmeklerin konulabileceği sepetler de bulunuyor. Anneli yavruların beslenebileceği ve kapalı bir bölümün bulunduğu büyük beslenme odakları, yavruların soğuktan korunması için özel olarak tasarlanmış durumda. İçerisinde sabitlenmiş su ve yemek teknesi bulunan köpek besleme odaklarının zeminleri çift tabanlı, soğuk geçirmez ve kolay temizlenebilir olma özelliği ile köpeklere korunaklı ve sağlıklı bir yuva sunuyor.

Köpeklerin bulunduğu yeri sahiplenme içgüdüsü ile agresif tavırlar sergileme eğilimi ve anneli yavruların ortak noktada toplanarak barınağa götürülebilmeleri için köpek beslenme odakları şehrin dışına yerleştiriliyor. Köpeklerin yiyecek bulamadıkları için zor durumda kaldıklarını ve köpek beslenme odaklarına en çok ihtiyaç duyulan yerlerden birinin de Serbest Bölge ile Hal Kavşağı’nın birleştiği yer olduğunu belirten vatandaşlar, hizmetten dolayı yetkililere teşekkür etti. Çalışmaları titizlikle sürdüren ekipler, önümüzdeki günlerde 11 köpek beslenme odağını daha farklı noktalara yerleştirecek.

MERSİN, (DHA)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

six − 6 =

Yeniler

Köşe Yazıları