Mezitli ’de Sokak Hayvanları Üşümesin

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Mezitli Belediyesi ile Plastik Sanayicileri Derneği’ nin birlikte düzenlediği atık plastikleri değerlendirmeye yönelik ‘Yuvaya Dönüşen Plastikler’ projesi hayata geçti. Proje kapsamında sahipsiz hayvanlara yönelik olarak oluşturulan plastik kulübeler parklarda yerini almaya başladı

Geçtiğimiz Mayıs ayında Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve Türkiye Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Semerci arasında imzalanan protokolde Mezitli’de sokak hayvanlarına sıcak bir yuva sağlanması amaçlanmıştı. Hazırlanan plastik kulübeler artık Mezitli’de bulanan parklara yerleştirilmeye başlandı.

Başkan Tarhan, “Söz verdiğimiz gibi sokak hayvanlarına yönelik projemizi hayata geçirdik”

Mezitli halkının da, evlerinde tükettikleri ürünlerin arasından plastik atıkları ayrıştırarak katkıda bulunduğu projede, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan alınan sonuçtan oldukça memnun olduğunu dile getirdi. Duyarlı vatandaşlar sayesinde sokak hayvanlarının, soğuyan havalarda barınabilecekleri bir yer edindiğini dile getiren Başkan Tarhan, “Söz verdiğimiz gibi projemizi hayata geçirdik. Yakın zamanda ‘pugedon’ adı verilen mamamatikleri de parklarımıza yerleştirmeyi düşünüyoruz. Amacımız daha yaşanabilir bir Mezitli için elimizden geleni yapmaktır. Bunun için duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

9 + nine =

Yeniler

Köşe Yazıları