Mezun olduğu lisede böcekleri sergiledi

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

böcek1

Fransa’da bir kelebek müzesinin direktörlüğünden emekli olan biyolog Mesut Kaşıkçı, İzmir’de mezun olduğu Eşrefpaşa Anadolu Lisesi’nde, böcek koleksiyonunu öğrencilerle buluşturdu.

böcek2Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü’nü bitirdikten sonra yüksek lisans için gittiği Fransa’da deniz ve böcek bilimleri alanında çalışmalar yaptığını belirten biyolog Mesut Kayıkçı, Lorraine bölgesindeki kelebek müzesinin direktörlüğünden emekliye ayrıldığını söyledi. Kaşıkçı, mezun olduğu Eşrefpaşa Anadolu Lisesi’nde 3 gün boyunca, dünyanın farklı ülkeleri ve ekosistemlerinden toplanmış böcek koleksiyonunu sergiledi. Öğrenciler daha önce hiç görmedikleri böcekleri ilgi ile inceledi. Kaşıkçı ayrıca, öğrencilere bir sunum yapıp, böceklerle ilgili bilgi de verdi.

bçcek3

Hayvanlar aleminin 4’te 3’ünü böceklerin oluşturduğunu, çeşitli nedenlerle böceklerin yok olmasının yeryüzünde büyük felaketlere yol açabileceğini belirten biyolog Mesut Kaşıkçı, şöyle dedi:

“Günümüzde birçok ülkede kullanılan tarım ilaçlarının verdiği zararlar ve yaşam alanlarının insanlık tarafından darp edilmesi sonucu böcekler yok olmak üzere. Birçok ülkede bunun alarm zilleri çalmaktadır. Oysa böcekler insanlık için kültürel, ekonomik ve ekolojik yönden çok yararlıdır. Dünyanın çok farklı ülkeleri ve ekosistemlerden topladığım böcek koleksiyonumu, okulda öğrencilerle buluşturdum. Buradaki amaç ekosistem ve biyolojik çeşitlilik konusunda öğrencilerde duyarlılık ve farkındalık oluşturmak.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ten + nine =

Yeniler

Köşe Yazıları