Ömer Kılıçoğlu: Biz bu hayvanları ‘tarım hayvanı’ olarak görmüyoruz

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Ömer Kılıçoğlu, firmaların Evcil Der’i yalnız bıraktığına işaret ettiği konuşmasında
”Pet sektörü inanılmaz bir hızla büyüyor ama firmaların daha fazla aktif olması lazım” demişti.

IMG_2132

Türkiye Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Federasyonu ve İstanbul Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneği Başkanı Ömer Kılıçoğlu ve üyeler, 5. Petzoo Türkiye Fuarı’na kanatlı hayvanlarıyla katılmışlardı.

Kılıçoğlu Fuara katılma sebeplerini ve Fuardan beklentilerini şöyle açıkladı: ”Pet fuarı olmasına karşın biz buraya kanatlı hayvanlarımızı getirdik. Biz bu hayvanları tarım hayvanı olarak görmüyoruz. Etinden, sütünden, yumurtasından yararlandığımız hayvanlar değil. Nasıl bir hanımefendi ya da beyefendinin kedisine köpeğine duyduğu gönül bağı varsa bizim de bu hayvanlara karşı aynı şekilde sevgi beslediğimizi burada gösterebilmek için toplanmış bulunmaktayız. Bizim beklentilerimize ve hayallerimize ulaşan bir sergi yarattığımızı düşünüyoruz. Umarım insanların bize olan ilgisi ilerleyen zamanlarda da böyle devam eder.”

 2015 yılında kurulan derneğin ve federasyonun Avrupa’da çok yankı bulduğunu,  Avrupa Konfederasyonu’nun davetlisi olarak İsviçre’ye ve İtalya’ya gittiklerini anlatan Kılıçoğlu şunları söyledi: Avrupa’da 16 ülkenin federasyon başkanlarının olduğu toplantılara katıldık. Konfederasyon Başkanı Türkiye’de muhteşem bir güç olduğunu, henüz konfederasyon olmamasına karşın oraya geldiğimizi belirten uzun bir konuşma yaptı. Aynı zamanda orada süs tavuklarıyla ilgili bir seminer vardı, ona da katıldık. Diplomalarımızı aldık, hatta Avrupa Konfederasyonu’na ait 2 tane diplomamızı yayınladık.”

”2017 Ocak ayında Türkiye Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Federasyonu Avrupa Konfederasyonu’na katılımımız gerçekleşecek”

Bizim Avrupa’ya gidiş amaçlarımızdan biri de Türkiye’deki hobici arkadaşlarımızın sesini tüm dünyaya duyurmaktı. Gittik, başarılı olduğumuza inanıyoruz. Gerekli evraklar tamamlandıktan sonra bir aksilik olmazsa 2017 Ocak ayında Türkiye Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Federasyonu Avrupa Konfederasyonu’na katılımımız gerçekleşecek. Bunun öncesinde de Türkiye’de de uluslararası seminerler düzenleyip üyelerimizi hayvan bakıcılığı, ırk standartları hakkında bilgilendirme seminerleri olmak üzere senede 4-5 seminer planlıyoruz. Üyelerimize faydalı olacak her türlü faaliyetin içinde bulunmak istiyoruz.”

”Firmaların Evcil Der’i yalnız bıraktığını görüyorum”

IMG_2130

Türkiye Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Federasyonu ve İstanbul Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneği Başkanı ve aynı zamanda petshop sahibi olan Ömer Kılıçoğlu, firmaların Evcil Der’i yalnız bıraktığına işaret ettiği konuşmasına şunları ekledi:
Pet sektörü inanılmaz bir hızla büyüyor ama firmaların daha fazla aktif olması lazım. Çünkü bu gönül işi, sadece ticari düşünmemek lazım. Pazarı ne kadar büyütebilirsek, insanların ihtiyaçlarına ne kadar cevap verebilirsek hem müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılarız, hem de kendimiz bu pazarda uzun süre kalıcı olabiliriz. Ama ben Evcil Der’in burada sadece yalnız başına yaptığı bir çabayı görüyorum. Firmaların Evcil Der’i yalnız bıraktığını görüyorum. Ona rağmen inanılmaz bir fuar düzenledi burada. Diğer firmaların ve bu işle bağlantılı olan insanların hem Evcil Der Başkanımıza, hem Başkan Yardımcımıza yeteri kadar destek olmalarını, bu fuarların daha büyük, daha duyurulabilir şekilde bütün firmaların katkısıyla; son kullanıcıyı dahil ederek yapılabilirse çok daha verimli olacağını düşünüyorum. Allah Evcil Der yönetimimize yardımcı olsun. Başarılarının devamını diliyorum.”

”Buradaki gücü ve potansiyeli gördükten sonra artık bu fuara katılmayanlar düşünsün”

Petzoo Fuarı’na Bundan sonra her sene katılmayı düşündüklerini ifade eden Kılıçoğlu, ”Buradaki gücü ve potansiyeli gördükten sonra artık bu fuara katılmayanlar düşünsün” şeklinde konuştu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

19 + twenty =

Yeniler

Köşe Yazıları