ONLAR DA ŞİKAYETÇİ…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

943032_10151532993813521_92467897_nİnsan hakları, hayvan hakları ve ekoloji konularında uluslararası çapta faaliyet gösteren Yeryüzüne Özgürlük Derneği, Türkiye’de yaklaşık 2 haftadan bu yana devam eden orantısız polis müdahalelerinden kaynaklanan ayvan hakları ihlallerinin son bulması için girişim başlattı. Yeryüzüne Özgürlük Derneği’nce yapılan açıklamada , merkezi Cenevre’de bulunan Uluslararası Hayvan Hakları Mahkemesi’ne hükümet hakkında şikayette bulunacakları belirtildi.

İki haftadır devlet eliyle sokakların savaş alanına çevrildiği belirtilen açıklamada, hayvanların da mağdur edildiği vurgulanarak “Yoğun polis şiddeti sırasında hakları ihlal edilen, sakatlanan ve ölen hayvanlar konusunda maalesef herhangi bir girişim olmadı. Bir ilk olarak Türkiye’yi uluslararası mahkemeye şikayet edeceğiz. Bu görünmez, dehşet verici tablo karşısında bir an önce harekete geçilmesi gerekiyor” denildi. Gösterilerde polis şiddeti dolayısıyla mağdur edilen hayvanların fotoğraf ve videoları da mahkemeye sunulacak.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

2 yanıt

  1. İstanbul kadıköy Kaptan arif caddesi Kavizli sokak da bulunan Fiyonk veteriner kendisine ait köpeğini 7 gün 24 saat 7-8 m2 lik dükkanın içinde bağlı olarak tutmaktadır. Hayvancağız kapalı ve bağlı tutulmaktan delirmiş vaziyette. Bu hayvanı o zalimin elinden kurtarmak için bişeyler yapmak lazım. Yardımlarınızı bekliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × one =

Yeniler

Köşe Yazıları