Orhangazi’de Sokak Hayvanları İçin Akıllı Geri Dönüşüm Kutusu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Orhangazi Belediyesi, sokak hayvanlarının beslenmesine katkı amacıyla ilçenin akıllı geri dönüşüm kutusu çalışması başlattı.

Daha önce sokak hayvanları için ciddi bir çalışma yürüten belediye, ilçenin belirli noktalarına besleme kabı bırakmıştı. Bugüne kadar 50’yi aşkın noktaya bırakılan besleme kaplarıyla ilgili çalışmalar devam ederken yeni bir çalışmaya daha imza atıldı.

Belediye ekipleri, sokak hayvanları için kurduğu akıllı geri dönüşüm kutusu sayesinde hem hayvanların beslenmesine yardımcı oluyor hem de çevre kirliliğinin önlenmesine ve geri dönüşüme katkı sağlıyor. Pugedon adı verilen akıllı geri dönüşüm kutuları faaliyete geçti.

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, şunları kaydetti:

“Akıllı geri dönüşüm kutusu, güneş enerjisiyle günün 24 saati çalışıyor. Ekiplerimiz kutunun içerisinde bulunan yem haznesini sürekli kontrol altında tutup dolduracak. Vatandaşlarımız geri dönüştürülerek yeniden kullanılabilecek plastik şişe ve metal içecek kutularını akıllı geri dönüşüm kutusuna atacak. Her bırakılan kutudan sonra alt kısımdaki mama kabına belediyemiz tarafından bırakılan kuru mama dökülecek. Şişelerde kalan fazla sularda akıllı geri dönüşüm kutusuna boşaltıldıkça sokak hayvanlarının su ihtiyacı karşılanacak.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × one =

Yeniler

Köşe Yazıları