Orman memuru her gün evine gelen tilkiyi besliyor

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Tavuk kanadı, but ve sakatatla beslenen hayvan, her akşam 23.00’e kadar evin bahçesinde geziyor. İlçe halkı, tilkiyi görmek için eve akın ediyor.

orman-memuru-her-gun-evine-gelen-tilkiyi-besliyor-7542137Erzurum’un Oltu İlçesi’nde orman muhafaza memuru olarak görev yapan Turgut Atmaca, yaklaşık 15 gündür her gün evinin bulunduğu lojmana gelen tilkiye elleriyle yiyecek veriyor.

İlçe merkezindeki Karabekir Mahallesi’ndeki lojmanlara son günlerde bir tilkinin alıştığını belirten Turgut Atmaca, hayvanı beslemek için tavuk kanadı veya sakatat aldığını söyledi. Evli ve 3 çocuk babası Atmaca, her akşam saatlerine doğru tilkinin yolunu beklediklerini ifade ederek, hayvana çok alıştıklarını belirtti.

Tilkinin daha bir yaşında bile olmadığına dikkati çeken Turgut Atmaca, şunları söyledi:

“Lojmanlarımız müstakil ve bahçeli. Ailece bahçede otururken yanımıza tilkinin geldiğini gördüm ve çok şaşırdım. Sonra yiyecek bir şeyler attım. O günden sonra her akşam saatlerinde onlarca evin arasından geçip bizim eve geliyor.

tilkiSanırım tilki ailesini kaybetmiş. Artık yeni ailesi biz olduk. Akşam saatlerinde bahçede oturup tilkinin gelmesini dört gözle bekliyoruz. Artık her akşam geldiği için kendisine tavuk kanadı, budu ve sakatat alıyorum. İlk zamanlar yiyeceği önüne doğru fırlatıyordum. Zarar gelmeyeceğini öğrenince artık yiyeceğini gelip benden almaya başladı. Biz onu sevdik. Bunu duyan ilçe halkı akşamları gelip tilkiyi yakından görüyor. Saat 23.00’e kadar evin bahçesinde gezen tilki daha sonra gözden kayboluyor.”

Milliyet

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nineteen − five =

Yeniler

Köşe Yazıları