Penseyle Dişleri Kesilerek Satılan Yavaş Lorisler Kurtarıldı

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Facebook’ta ‘sevimli evcil hayvan’ olarak satılan 34 yavaş loris kurtarıldı.

lorisEndonezya polisi, sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden evcil hayvan olarak satılmak üzere olan 34 yavaş lorisi kurtardı. Hayvanlar, Batı Cava’da bir kafesin içinde bulundu.

Dünyadaki tek zehirli primatlar olan yavaş lorisler, son yıllarda sosyal medyada ‘sevimli ev hayvanları’ olarak sunulan videolarla popüler hale gelmişti. Hayvan hakları grupları, evcil hayvan olarak yavaş lorislere ilginin artmasının nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan bu hayvanların sonunu getireceğini söylüyor.

Avcıların yakaladıkları yavaş lorisleri hayvan kaçakçılarına yaklaşık 3,5 dolara sattıkları, hayvan kaçakçılarının da bunun 10 katı kadar bir fiyata hayvanları pazarladığı belirtiliyor.

PENSEYLE DİŞLERİ KESİLİYOR

Uzmanlar, tek başına kafeste tutulmalarının hayvanlar için başlı başına bir travma oldduğunu belirtiyor. Hayvanlar, stresten ölebiliyor. Bu uzmanlar, ışıklı odalarıda tutulmanın hayvanlara çok daha büyük acı verdiğini söylüyor.

Hayvan kaçakçıları, zehirleri insanlara zarar verebileceği gerekçesiyle hayvanların dişlerini penseyle ya da keskiyle kesiyor. Acı veren bu işlem ölümcül olabiliyor. Kurtulan hayvanların yüzde 80’i yolda ölüyor. (BBC Türkçe)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

14 + five =

Yeniler

Köşe Yazıları