PET-DER BAŞKANI SN. SELİM KINSUN, KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANI Sn. AV. SELAMİ ÖZTÜRK İLE SEKTÖR ADINA GÖRÜŞTÜ…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

537877_119549931572000_784564696_nProfesyonel Evcil Hayvan Ticaret İle Uğraşanlar Derneği (PET-DER) heyeti , Kadıköy Belediye Başkanı Sn. Av. Selami ÖZTÜRK ile Kadıköy bölgesinde ki mevcut Pet Shop mağazalarının yaşadığı sıkıntılar ile ilgili bir araya geldi…

Pet-Der Başkanı Sn. Selim KINSUN toplantı sonrası şunları aktardı…

“3 Nisan 2013 günü Kadıköy Belediye Başkanı Sn. Av. Selami Öztürk ile Pet-Der olarak bir görüşme yaptık. Kadıköy Bölgesinde, evcil hayvan ticareti ile uğraşan mağaza sahibi arkadaşlarımızın yaşadıkları karmaşanın giderilmesi, sürecinin daha doğru bir şekilde belirlenmesi için bir toplantı yaptık. Belediye Başkanımız, süreçle ilgili kimsenin sorun yaşamadan en sağlıklı şekilde çözülmesi adına çalışmalar yapılmasını arzu ettiğini ifade etti. Bu bağlamda yeni yönetmelik çalışması için derneğimizin de bu sürece dâhil olmasına sıcak baktıklarını söyledi.”

“Başkan Öztürk, belediye yetkililerinin ne tür bir eylem yaptıklarından net olarak haberdar olmadığını, kendisinin de evinde köpek besleyen biri olarak vatandaşın ihtiyacını barınaktan sahiplendirme ile gideremeyeceklerini çok iyi bildiğini belirtti. Amaçlarının bu işi tamamen kaldırmak değil daha iyi şartlar altında yapılmasını sağlamak olduğunun altını çizdi. Öztürk, belediyenin hazırlamış olduğu ve Tarım Bakanlığı tarafından hazırlanmış olan yönetmeliklerin kendisini tatmin etmediğini ifade etti. Bu yönetmelikler hazırlanırken pratikteki sorunların gözden kaçmış olabileceğini söyledi. Derneğimizden daha iyi şartlarda ve uygulanabilir bir yönetmelik hazırlamamızı, bunu kendi yetkili organlarınca bizzat kendi katılımı ile değerlendireceklerini belirtti. Bu görüşmenin akabinde Veteriner İşleri Müdürü Ali İhsan Mete’den son durum ile ilgili aldığı bilginin, uygun olmayan yerlere yaptırım uygulandığı şeklinde olduğunu ifade etti. Bu toplantının ardından bizleri Veteriner İşleri Müdürü Ali İhsan Mete’ye yönlendirdi.”

“Veteriner İşleri Müdürü Ali İhsan Mete ile yaptığımız görüşmede ise, kendilerinin almış oldukları emri uyguladıklarını, şu an Kadıköy’de uygun şartlarda olmayan yerler bulunduğunu belirtti. Aldıkları emir doğrultusunda Kadıköy İlçesi’nde bu şekilde olan hiçbir mağazaya kedi ve köpek sattırmayacaklarını söyledi.”

“Kadıköy Belediyesi ve diğer yetkili makamlarla görüşmelerimiz devam edeceğiz..

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three + five =

Yeniler

Köşe Yazıları