PET İSTANBUL FUARI DÜNYA FUARLAR LİSTESİNDE

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Türkiye Evcil Hayvan Ürünleri sektörünün tek fuarı olan Pet İstanbul Fuarı, 2015 yılı itibariyle ‘Uluslararası Fuar’ ibaresini kullanmaya hak kazandı.
Dünyada 100 milyar dolardan fazla hacme sahip olan evcil hayvan ürünleri ve gıdaları sektörünün, Türkiye pazarını fark etmesini sağlaması adına çok önemli adım olan bu gelişmenin sektörün ihracatına katkıda bulunulacağı düşünülüyor.
3-6 Eylül tarihleri arasında 8 bin metrekare fuar alanı, 120 marka katılımı, 50 bin ziyaretçi hedefi ile Champion markasının ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan fuarda birçok etkinlik evcil hayvan sahipleri için planlanmış. Fuarda etkinliklerden bazıları şunlar: “Köpekli spor Yarışması, Agılıty&Frezbee Show, Uluslararası Kedi Irk Yarışması, Kafes Kuşları Yarışması, Akvaryum Dekor Yarışması, Pet Yetenek Yarışması, CatWalk (En Güzel Yürüyen Kediler)”.
Ulusal Fuarcılık Genel Müdür Selçuk Çetin, ‘’Üç yıldır sektör ile bir bütün olarak bu işe emek verdik, her yıl üzerine koyarak daha da büyümesini sağladık, birlikte başardık beraber büyüdük. Biz üzerimize verilen görevi bir fuar şirketinde öteye taşıyıp sektör firması gibi yapmaya çalıştık.KOSGEB tarafından desteklenen fuarlar kapsamına alındığında, uluslararası fuar ibaresine hak kazandığında yaşadığımız mutluluk çok özeldi. Dünya pazarının 100 milyar dolardan fazla olduğu bir sektörün hep ihracata yönelmesi en büyük arzumuzdu, bu yılki fuarla buna katkı verecek olmaktan daha çok mutluyuz’’ dedi.
Pet İstanbul Fuarı Ana Sponsoru Tropikal Pet yetkilileri de ‘’Türkiye’nin ilk, en büyük ve lider üreticisi Tropikal Pet olarak markalarımız Champion ve Goody ile ülkemizde yapılan iyi organizasyonları destekliyor ve sektörümüzün büyümesi için önemli adımlar atıyoruz. Bu sene 4.sü düzenlenecek olan Pet İstanbul Fuarı’na Champion markamızla ana sponsor olarak destek vermekten gurur duyuyoruz. Pet İstanbul Fuarı’nın bu yıl uluslararası fuar statüsü kazanmasından dolayı ayrıca organizatörleri de kutluyoruz. Geriye dönüp baktığımızda tamamen ithalata dayalı küçük bir pazarın, yerli üretim ve sonrasında ihracat ile nasıl dünya standardına geldiğini görüyoruz. Türkiye’deki mama çeşitliliği, ürün kalitesinin artması ile bilinçli hayvan sahipliğindeki ivme ile sektörün önünün çok parlak olduğunu görüyoruz. Çok geniş bir yelpazedeki katılımcı firmaların, hedef kitleleriyle birebir temas edip, marka ve ürünleri hakkında detaylı bilgi aktarıp fikir alışverişinde bulunmalarına olanak sağlayan fuar aynı zamanda yeni fırsatlar yakalanmasına olanak sağlıyor” dedi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

11 − three =

Yeniler

Köşe Yazıları