Pet shop sahiplerine sertifika eğitimi zorunlu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

pet shop sahipleri

Ankara Büyükşehir Belediyesi, evcil hayvan ticaretinde pet shop sahipleri ve sektöre girmek isteyen girişimciler için 26-30 Eylül tarihleri arasında sertifika kursu düzenleyecek.

Büyükşehir Belediyesi, Hayvanları Koruma Kanunu ve Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği’nce, süs hayvanı satan dükkan (pet shop) sahiplerinin ruhsat alabilmeleri için eğitim sertifikası alma zorunluluğu bulunması nedeniyle, aldığı Meclis kararı doğrultusunda, şehirdeki pet shop sahipleri ve Ankaralı yerel hayvan görevlilerine özel sertifika eğitimi veriyor.

Karar kapsamında, Ankara sınırları içinde hayvanların korunması ve bakımıyla ilgili dernek ve vakıflar bünyesinde faaliyette bulunan hayvan severler de bu kursa katılacaklar. Yerel hayvan görevlileri, katılacakları kurs sonunda girecekleri sınavda başarılı olmaları halinde, alacakları belgeyle, yerel sınırlar dahilinde hayvan hakları konusunda tasarrufta bulunabilmek için özel yetki sahibi olacaklar.

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’nca düzenlenecek sertifika eğitim programında, Ankara’daki ev ve süs hayvanı satıcılarına 24 saatlik, yerel hayvan koruma görevlilerine ise 13 saatlik teorik eğitim verilecek.

Eğitim programı, konuyla ilgili yasa ve yönetmelikler, ruhsat koşulları ve kayıt sistemi, yasaklı ırk ve türlerin tanıtımı, hayvanlarda ilk yardım, bakım ve beslenme, hayvan refahı, davranışları, ekolojisi ve pet shop’larda barınak ve bina düzeniyle ilgili alt başlıkları kapsıyor.

Eğitimden sonra denetimler başlayacak

Düzenlenecek eğitim programı sonrasında sertifika denetimlerinin başlatılacağına dikkat çeken Sağlık İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, ruhsat sahibi olsalar bile sertifikası bulunmayan pet shop’ların ruhsatlarının iptali için gerekli yasal işlemlerin yapılacağını belirterek, pet shop sahiplerini ve yeni iş yeri açmayı planlayan girişimcileri, açılacak kursa katılmaya davet ettiler.

Ev ve süs hayvanı satış yeri açmak isteyenlere de sertifikaları yoksa ruhsat verilmeyecek.

Yerel hayvan koruma görevlileri ise kurs sonunda girecekleri sınavda başarılı olmaları halinde, alacakları belgeyle yetki sahibi olacaklar. Yerel hayvan koruma görevlileri, dernek, vakıf ve benzeri sivil toplum kuruluşları adına, kamu kurumları ve belediyelere resmi şikayetlerde bulunabilecek, talepte bulunma yetkisine sahip olacaklar.

Eğitim programı için başvurular, Hipodrom Caddesi No: 5’teki Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’nın 8. katında bulunan Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’na yapılacak. Program, 2630 Eylül günlerinde Belediye Binası konferans salonunda düzenlenecek.

Ev ve süs hayvanları satış yeri eğitimine katılacaklardan istenen belgeler:

Nüfus cüzdanının önlü arkalı fotokopisi, ikametgah belgesi, 4 vesikalık fotoğraf, eğitim durumunu gösterir belge, Ankara Büyükşehir Belediyesi veznesine yatırılan 185 TL‘nin makbuzu

Yerel Hayvan Koruma görevlisi eğitimine katılacaklardan istenen belgeler:

4 vesikalık fotoğraf, eğitim belgesi (en az lise mezunu olmak), ikametgah belgesi, sabıka kaydı (kamu hizmetlerinden yasaklı olmamak)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 − 10 =

Yeniler

Köşe Yazıları