Pet Shop sahiplerine sertifika eğitimi

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

SERTİFİKAANKARA Büyükşehir Belediyesi’nce ev ve süs hayvanı satış yeri (pet shop) sahipleri ve dernek, vakıf gibi tüzel kişilikler bünyesinde faaliyette bulunan ‘yerel hayvan görevlileri’ için düzenlenen sertifika eğitim programı başladı.

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’nca, 26-30 Eylül günleri arasında Büyükşehir Belediyesi’nde düzenlenen eğitim programında, Ankara’daki ev ve süs hayvanı satıcılarına 24 saatlik, yerel hayvan koruma görevlilerine ise 13 saatlik teorik eğitim veriliyor. Her iki gruba da verilen eğitim programı; konuyla ilgili yasa ve yönetmelikler, ruhsat koşulları ve kayıt sistemi, yasaklı ırk ve türlerin tanımı, hayvanlarda ilk yardım, hayvanlarda bakım ve beslenme, hayvan refahı, hayvan davranışları, hayvan ekolojisi ve pet-shop’larda barınak ve bina düzeniyle ilgili alt başlıkları kapsıyor.

SERTİFİKA, YASAL OLARAK ZORUNLU

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği, ev ve süs hayvanı satan dükkan sahiplerinin ruhsat alabilmeleri için, eğitim sertifikasını zorunlu kılıyor. Pet shop açmak isteyenlere, sertifikaları yoksa ruhsat verilmiyor.  Hayvanların korunması ve bakımıyla ilgili herhangi bir dernek, vakıf gibi bir tüzel kişilik bünyesinde faaliyette bulunan hayvanseverler de bu kursa katılıyor. Yerel hayvan görevlileri, kurs sonunda girdikleri sınavda başarılı oldukları takdirde, alacakları belgeyle yerel sınırlar dahilinde hayvan hakları konusunda tasarrufta bulunabilmek için özel yetki sahibi oluyor.

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı yetkilileri, pet-shop’larda satılan hayvanların can taşıdığını belirterek, bu sektörde çalışanların, satış öncesi hayvanların yaşamından, bakımına her türlü konforundan sorumlu olduğunu ifade ettiler. Verilen eğitimle sektör elemanlarının, sorumluluklarını taşıdıkları canlı hakkında edindikleri bilgileri müşterilere de aktarabilmelerini sağlamak istediklerine dikkat çeken yetkililer, nihai amacın, hayvanların telef olmasını önlenmek olduğunu vurguladılar.

DHA

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two + eighteen =

Yeniler

Köşe Yazıları