Petlican’dan Sn. Ceyhun GÜNGÖR ile Sohbetimiz…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

– Firmanızdan biraz bahseder misiniz?

Son yıllarda hayvanlara karşı artan şiddete dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için 2015 yılında çıktığımız bu yolda aklımızda tek bir düşünce vardı..
Hayvanlar bizim canımız!
İşte Petlican tam da bu motto üzerine kuruldu. Tek derdimiz, içinde hayvan sevgisi bulunan, can dostlarımızın daha iyi şartlarda yaşamlarını sürdürmelerini isteyen insanları bir araya getirmek, hayvan sevgisini daha fazla kişiye ulaştırmak ve çeşitli konularda farkındalık yaratmaktı.. İlk başlarda küçük çekirdek bir ekipken şimdilerde her gün sayıları artan kocaman bir aileye dönüştük.
2018 yılı itibari ile yine bir adım daha attık ve Petlican adı altında evcil hayvan malzemeleri satış mağazasını hayata geçirdik. Şimdilerde mağazamızda yapılan satışların gelirinin önemli bir kısmını sokaktaki dostlarımıza ayırıyor, yapılan yardımlar ile çok daha fazla ihtiyaç sahibi dostumuzun ihtiyacını karşılamış oluyoruz.
www.Petlican.com internet sayfamız sayesinde Mama Kumbarası sistemi ile hayvanseverlerin bulundukları yerden istedikleri bağış grubuna diledikleri yardımın gönderilmesine aracılık ediyoruz.

Petlican neden kuruldu? Neler yapıyor? Neyin peşinde?

  • Sahiplenmeyi bekleyen canlarımıza sıcak bir yuva bulmak için çabalıyoruz.
  • Hayvanların da bir canının olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Anlamayıp canlarımızı yakanları ifşa ediyoruz.
  • Hayvanların parayla satın alınmasındansa sahiplendirilmesi gerektiği bilincini aşılıyoruz.
  • Ekibimiz arasında yer alan gönüllü veteriner, evcil hayvan danışmanı ve hayvanların bakımı ile ilgili tecrübeli ekibimiz ile çeşitli makaleler yayınlıyoruz.
  • İçimiz cız etse de dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için çeşitli haberler paylaşıyoruz.
  • Tabi ki yüzünüzde gülümsemeye neden olacak video ve fotoğraf galerilerine yer veriyoruz.
  • Gönüllü olarak sokaklarda dostlarımıza bakan hayvanseverlerin ve barınakların ihtiyaçlarının karşılanmasına aracılık ediyoruz.
  • Petlican evcil hayvan malzemeleri satış mağazasının gelirinin önemli bir kısmını sokaktaki dostlarımızın ihtiyacı için kullanıyoruz.
  • com web sayfamız üzerinden yapılan satışlarda ziyaretçilerden çeşitli satış aksiyonları ile sokaktaki dostlarımız için bağışlar yapmalarını istiyoruz.

– Dünyanın geneline baktığınızda Türkiye’deki pet sektörü hakkında ne söylemek istersiniz?

Her yıl hayvanlara olan ilgi ve pet ürünlerine ayırılan bütçe Türkiye’de artmaya devam etse de, ülkemizde yaşanan ekonomik sarsıntılar sebebi ile sektörel olarak büyük bir sıçrama yapılamamaktadır. Ancak döviz kurlarındaki anlık yükselişler ve kaliteli yerli ürün üretiminin artması ile ithal ürünlere karşı yerli ürünlerin satışlarının da bir hayli yükseldiğini gözlemlemekteyiz.

– Bulunduğunuz konumda evcil hayvan sahipliği işletmenizin varlığından bu yana artış gösterdi mi? Bu konuda neler söyleyebilirsiniz?

Petlican evcil hayvan ürünleri satış mağazası olarak Zeytinburnu’nun en merkezi noktasında yer alıyoruz. Tam karşımızda Zeytinburnu Belediyesi, etrafımızda parklar ve bahçeler bulunuyor. Evcil hayvan sahipliğinin artmakta olduğunu gerek Zeytinburnu Belediyesi’nin hayvanlara olan faaliyetlerinin artması gerekse parklarda gezen evcil hayvanların çoğalması ile farketmekteyiz.

– Hangi evcil hayvanlara yönelik satışlarınız var? Ürün skalanızdan bahseder misiniz?

Neredeyse tüm evcil hayvanların ihtiyaçlarına yönelik ürünleri stoklarımızda bulundurmaktayız. Stoklarımızın yeterli olmadığı anlarda ise tedarikçilerimizden destek almakta, hiçbir müşterimizi mağdur etmemekteyiz. Mağazamızda evcil hayvan gıdalarının yanı sıra çeşitli aksesuar gruplarına da yer vermekteyiz.

– Ürün tedarik ederken nelere dikkat ediyorsunuz? Bir ürünün işletmeniz üzerinden satılabilmesi için ne gibi şartlarınız var?

Belki de diğer pet ürünü satış noktalarına göre farklı bir tedarik yöntemimiz mevcut. Ürün tedariğinde son kullanma tarihi yerine üretim tarihini kontrol ederek, en taze ve en yakın tarihte üretilen ürünlere satış mağazamızda yer vermekteyiz. Bir diğer önemsediğimiz ise, ürünün tedarik süreci. Nitekim Petlican olarak, müşterilerimize en iyi ürünü en hızlı şekilde sunmayı ilke edindik.

– Ürünlerinizi internet üzerinden satıyor musunuz? Bu konuda planlarınız var mı?

Henüz mağazamızı açmadan önce, 2015 yılı itibari ile sosyal medya üzerinden çalışmalarımızı sürdürmekteydik. Mağazamızın açılması ile birlikte www.petlican.com internet sayfamızı hayata geçirerek online olarak da müşterilerimize ulaşmaya başladık.
Ziyaretçilerimiz, internet sitemizden alışveriş yapabildikleri gibi, sokakta yaşayan ve yardım bekleyen dostlarımıza da kolayca ve kendi belirledikleri miktarda bağışta bulunabilmektedir.

– Sizin söylemek veya eklemek istedikleriniz nelerdir?

Pet sektörünün çok daha iyi yerlerde olması gerektiğine inanıyoruz. PET HABER gazetesine görüşlerimize yer verdiği için teşekkür ediyoruz..

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

8 + two =

Yeniler

Köşe Yazıları