Petshop Zoo’nun Sahibi Sn. Burak KÜLAHLI ile İşletmeleri Hakkında Sohbet Ettik

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

– Firmanızdan biraz bahseder misiniz?

Merhaba Petshop Zoo yolculuğuna tam 20 yıl önce İzmir Bornova İlçesinde 100 m2′ lik ufak bir işletme olarak başlamıştır. Aradan geçen bu 20 yıl boyunca Kurumsal yapımızı büyük ölçekte oturtmuş, İzmir ve Ege bölgesinin en büyük petshoplarından biri olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz.  Şu Anda 1000m2’si kapalı, toplam 2500m2 alanlı Merkez Bornova Şubesi ve 400m2’lik Güzelyalı Petshop Zoo Extra olmak kaydı ile 2 şubemizle tüm Türkiye’de faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Şu anda 3. şubemizin açılması için çalışmalarımız devam etmektedir. 20 yıllık sektör tecrübemizle müşterilerimizle artık bir aile gibiyiz. 6000 çeşit üzerinde ürün yelpazemizle ailemiz olarak gördüğümüz müşterilerimize en iyi hizmet kalitesini sunmayı sürdürmekteyiz.

– Dünyanın geneline baktığınızda Türkiye’deki pet sektörü hakkında ne söylemek istersiniz?

Türkiye’de Petshop sektörü aslında yeni değil fakat profesyonel anlamda yeni olduğu görüşündeyim. 2010 yılından itibaren piyasada ciddi bir ivme ve talep oluşmaya başlamıştır. Fakat yıllardır sektörün içerisinde olan ve hizmet veren olarak görüşümüz henüz tam olarak gelişmiş ülkeler seviyesindeki yapıya sahip değil. Çoğunluğu kobi olmakla birlikte tahmini sayıları sadece İstanbul sınırları içerisinde 1000’e yaklaşmış irili ufaklı ciddi bir iş yeri topluluğu bulunmaktadır. Tabi günümüzde her sektörde olduğu gibi yine çok zorlu ve sancılı bir dönemden geçmektedir. İleriki zamanlarda umarız profesyonel anlamda ortak bir platform üzerinde buluşarak benzer bir dil ve kaliteli bir hizmet anlayışına sahip bir yapıya kavuşabilir.

Bulunduğunuz konumda evcil hayvan sahipliği işletmenizin varlığından bu yana artış gösterdi mi? Bu konuda neler söyleyebilirsiniz?

Evet. İnsanımızın hayvan sevgisi bunu tetikleyen etken nokta olmakla birlikte ekonomik anlamda bağımsızlıkta ciddi anlamda insanları bir evcil hayvan sahiplenmeye itmektedir. Günümüzde daha bireysel ve sosyal anlamda daha dijital yaşadığımız için yalnızlığını gidermek için bir dost arayan insan sayısı hiç de azımsanamaz.

– Hangi evcil hayvanlara yönelik satışlarınız var? Ürün skalanızdan bahseder misiniz?

Ürün çeşidimiz son yıllarda ciddi anlamda artmış durumdadır. Ürün çeşidimizin çoğunluğunu genellikle Kedi, köpek, kuş, balık, sürüngenler vb. yelpazeye oturtabiliriz. Fakat hizmet anlayışı nedeni ile talebin geldiği her yerde tedarik zinciri oluşturmaya gayret gösteriyoruz.

– Ürün tedarik ederken nelere dikkat ediyorsunuz? Bir ürünün işletmeniz üzerinden satılabilmesi için ne gibi şartlarınız var?

Öncelikle günlük mağazalarımıza her gün binlerce kişi geliyor ve ilk önceliğimiz müşteri talepleri doğrultusunda hizmet etmektir. Tabi bu talepleri karşılarken de belli standartları göz önünde bulunduruyoruz. Kalite ve fiyat oranı uygun olan ürünlere öncelik vermeye çalışıyoruz. Fakat daha önce de söylediğim gibi, bizim gibi kısmi olarak daha büyük işletmelerde “bu ürün bizde bulunmuyor” deme lüksümüz maalesef bulunmamaktadır. Özellikle bizim hizmet anlayışımızda da bu ürünü tedarik edemiyoruz gibi bir yaklaşım bulunmuyor. Bu nedenle mağaza ve depolarımızda 6000 çeşidin üzerinde bir ürün skalası ile hizmet vermekteyiz.

– Ürünlerinizi internet üzerinden satıyor musunuz? Bu konuda planlarınız var mı?

Özellikle internet satışlarına son 5 yıldır ciddi yatırımlar yapmaktayız. Hem kendi sitemiz olan zoo.com.tr hem çoklu mağaza platformları (gittigidiyor, n11, amazon, akakce vb.) ciddi yatırımlarımız bulunmaktadır. İlerleyen süreçlerde birkaç projemizi daha hayata geçirmek için çalışmalarımız devam etmektedir. İnternet satışına çok önem veriyoruz, bu sayede sadece mağazalarımızın bulunduğu konumlara hizmet götürmekten çok, tüm Türkiye’ de hizmetlerimizi sunmamıza olanak sağladığını düşünmekteyiz.

– Sizin söylemek veya eklemek istedikleriniz nelerdir?

Öncelikle teşekkür ederiz. Uzun yıllardır süregelen tecrübelerimize yeni şeyler katmaya devam edeceğiz. Ciddi anlamda işimizi profesyonelce yapmaya özen gösteriyoruz ve bu şekilde devam etmesi için de sürekli yeni yatırımlarımıza devam ediyoruz. Biz öncelikle petshoplara olan ön yargıyı bir nebze olsun değiştirmek için mücadelemizi sürdüreceğiz. Aynı şekilde tüm hayvan severleri mağazalarımıza bekleriz. Elimizden gelen bir şey söz konusu olduğunda ciddi anlamda destek olabilmeyi arzu ediyoruz.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

16 − fifteen =

Yeniler

Köşe Yazıları