Petsiva, “Değişim” Demek…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Petsiva’dan Sn. Erdem Yüzüak’a firması ve ürünleri hakkında merak edilenleri sorduk.

– Kendinizden biraz bahseder misiniz?

Ben, Erdem Yüzüak, şirketin genel müdürüyüm. 1975 ‘den bu yana sektörün içinde var olan MyYem yenilenen ismi ile Petsiva firmasının 3. Kuşak yöneticisiyim. 20 yıllık aileden gelen sektör tecrübesiyle firmamızı daha ileriye taşımak adına yine bir aile şirketi olarak çalışmalar yapmaktayız.

– Petsiva’dan biraz bahseder misiniz?

Şirketimiz 1975 yılında dedem Musa Yüzüak tarafından MyYem adı altında kurulmuştur. Babam Mehmet Yüzüak’ın 15 yıllık idaresinin ardından da 2006 yılı itibari ile ben ve kardeşim işin başına geçtik. Son yıllarda pet sektöründeki popülarite alanının değişmesi ve çeşitlenmesi üzerine biz de çeşitliliğimizi değiştirdik. Yaşadığımız bu değişim üzerine de 2019 yılında ismimizi değiştirme kararı alarak “değişim” anlamına gelen PETSİVA adında karar kıldık.

Yaşadığımız bu değişimle de beraber içeriğimizde de değişim yaparak markalarımızı, “MyYem, Tivix, Mycat, Fishell, MyDog, MyYem ZioO, MyYem Selection, MyYem Extra, MyYem Mojo” olarak çeşitlendirdik.

– Ürün çeşitlerinizi anlatır mısınız?

Tüm evcil hayvan ihtiyaçlarına yönelik ürün tedarik çalışmamız artarak devam ediyor. Çeşitlerimizin başında kuş yemleri, kedi ve köpek mamaları, balık yemi ve ürünleri son dönemde özenli bir tasarım çalışmasından sonra piyasaya sunduğumuz kedi kumu ürünümüz evcil hayvan mağazaları ve veteriner kliniklerinde yer almaya başlamıştır. Şirketimizin bünyesinde 5 ayrı marka altında toplamda 125 kendi ürünümüz bulunmaktadır. Ayrıca müşterilerimizin talep ve ihtiyaçları doğrultusunda tedarik ettiğimiz farklı ürün gruplarıyla beraber yaklaşık 2000 ürün çeşitliliğine sahibiz.

MyYem markamız ile kuş ve kemirgen yemleri, Tivix markamız ile kuş ve kemirgen aksesuarları, MyCat markamız ile kedi ürün ve malzemeleri, MyDog markamız ile köpek ürün ve malzemeleri ayrıca balık yemi ve malzemeleri için de Fishell markamız ile üretim yapmaktayız.

– Petsiva müşterilerine neler sunuyor?

Petsiva sadece veteriner klinikleri, petshop ve akvaryum mağazalarına satış yapan bir firmadır.
Müşterilerimiz petsiva.com adresimizden üyelik yaparak veya arzu ederlerse Ios ve Android uygulamasını indirerek her gün stoklara giren yeni ürünlerden kampanyalı ürünlerden her hafta fırsata giren ürünlerden haberdar olabilirler.

Sunduğumuz bu teknolojik altyapı ile ister cep telefonu ister laptop ya da bir tablet ile tek bir tuşla kolayca sipariş verebilirler. Ürünler adreslerine Petsiva araçları ile teslim edilir. Dilediği ürünü iade etme ve kapıda ödeme imkânına sahiptirler.

– Üretimini planladığınız yeni bir ürün ya da ürün grubu var mı?

Petsiva olarak özellikle 2019 yılında ürün yatırımlarımızı artırdık, bugüne kadar yaptığımız bütün ürünleri yeniden tasarlayarak daha kaliteli bir içerik ve bu kaliteye yakışır şık ambalajlar tasarımları yaptık.

Şu ana kadar yaklaşık 110 yeni ürünümüzü satışa sunduk. Asıl hedefimiz aynı hızda 2019 yılı sonuna kadar bu oluşumu tamamlayarak müşterilerimize daha çeşitli ve kaliteli ürünler sunmak.

Özellikle içerik bakımından zengin, görsel çalışması yüksek konserve ürünlerimizi tüm Türkiye’deki müşterilerimizin beğenisine sunmaya hazırlanıyoruz.

– Petsiva bayilik veriyor mu? Bu konudaki düşünceleriniz ve planlarınız nelerdir?

Petsiva, İstanbul Avrupa ve Anadolu yakasında kendi araçları ile hizmet vermektedir. Diğer illerde ve yurt dışında ise bayilik sistemi ile çalışmaktadır. Sitemizde üyelik işlemini tamamlayan müşterilerimizin üyelik talepleri tarafımızdan onaylanarak, fiyat listesini görmeleri mümkün hale gelir. Üyelik işlemi onaylanmayanlar fiyatlarımızı görememektedirler, bu sayede hem son tüketicinin hem de rakip firmaların satış rakamlarımızı öğrenmelerini önüne geçilmiştir.

2019 yılı itibari ile şehir dışı ve yurt dışında bayilik çalışmalarımızda yoğun bir süreç yaşayacağımızı öngörüyoruz. Şu anda 4 şehirde bayilikler vermiş durumdayız.

– Sizin söylemek ya da eklemek istedikleriniz nelerdir?

Türkiye’de gelişen evcil hayvan ihtiyaçlarıyla ilgili birçok yerli üretici ve yabancı firma sayesinde çeşitlilik artmakta, Petsiva olarak biz de bu pazardaki etkinliğimizi ve yurt dışına yönelik çalışmalarımızı artırmayı planlıyoruz.

Yayın çalışmanızda firmamıza da yer verdiğiniz için teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Erdem Yüzüak

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twenty + nine =

Yeniler

Köşe Yazıları