Petzoo Türkiye Katılımcıları Fuarı Değerlendiriyor

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Türkiye’nin en büyük ve tek uluslararası evcil hayvan ürün, malzeme ve ürün tedarikçileri
fuarı sona erdi. Fuar katılımcılarından fuar hakkında kısa değerlendirmelerini istedik ve sorduk:
“Fuarın firmanıza ve sektöre katkılarından biraz bahsedebilir misiniz?”

Atlantik Akvaryum, Kuş Malzemeleri
Petzoo Türkiye Fuarı, hem firmaları birbirleri ile hem de tüketicilerle buluşturuyor. Tüketicilerin markaları tanımasına, firmaları tanımasına sebep oluyor. O yüzden fuarların olumlu katkıları olduğunu düşünüyorum. Fuarlardan umuyorum daha fazla istifade edeceğiz.

Murat Beşer, Beyaz Değirmen
Fuarın şöyle güzellikleri var. Biz buradayız, Ahmet abimiz Konya’dan gelmiş ziyaret ediyor. Antepli arkadaşlarımız gelmiş. Rize’den, Ankara’dan, Türkiye’nin her yerinden gelen arkadaşlarımız var. Yarın Belçika’dan mamayı üretecek Peter arkadaşımız geliyor. Bugün Yunanistan’dan birkaç müşterimiz vardı. Bunlar sektöre katkıdır. İhracat çalışmalarımız var. Onlarla görüşmeler yapılıyor. Bizim için gerçekten faydalı oluyor

Mehmet Ali Boğa, Boğa Pazarlama

Fuarda perakende satış taleplerini geri çevirmiyoruz fakat bizim açımızdan önemli olan, bu camianın önde gelen distribütörleri ile bir arada olmak. Burada oldukları için, onlarla tanışma fırsatımız oluyor. Bu firmaları tek tek ziyaret etmeye kalksam, hayli zaman alır. Buraya gelince hepsiyle tanışma fırsatım oluyor. Benim için böyle
önemli bir avantajı oluyor böyle fuarların.

Zeki Çaylak, Boğaziçi Bahçe Evcil Hayvan Malzemeleri

Fuarlar, firmalar adına bir araya gelip fikirlerini paylaşabilmesi ve kendi aralarındaki alışverişi yapabilmesi adına en uygun ortam oluyor. Sektördeki her firma bir anlamda birbirini desteklemeli. Bizim düşüncemiz, kendi aramızda da alışveriş yapabilmeliyiz. Müşteriler açısından baktığımız zaman ise; müşteriye çeşitlilik olarak ne kadar çok ürün sunarsak müşteriler de ürün almayı o kadar çok istiyorlar. Bizim üretimimizde olan ürünlerle ilgili biz müşterilere
daha çok destek olabiliyoruz.

Gazi Uslu. Flipper Pet Group
Bence çok büyük katkısı var.Petshop ve veteriner kliniklerin özellikle hitap ettiğimiz kişilerin katılımı, aslında bu işi değiştiriyor. Meslektaşlarımızın konuya biraz daha eğilmesi lazım. Birçok insanın; kim neyi getiriyor, nereden
getiriyor ya da kendi üretimi var mı konularında bilgisi yok. Kulaktan dolma bilgiler ile çalışmalar sağlanıyor. İnsanların bol bol bu fuara ya da fuarlara katılımlarını önemle istiyoruz. Bizim burda esas amacımız; son kullanıcı ile bir araya gelmek, son kullanıcıya ürünlerimizi ve kendimiz tanıtmaktır.

Ömer Kocaman, Kocaman Pet
Fuarımızın, firmamıza ve sektörümüze katkıları var. Sektörün gidişatını görüyoruz. Firmaların ilgilendiği alanları görüyoruz. Müşteri portföyümüzü check etme fırsatımız oluyor. Müşterilerimizle iş konuşuyoruz, alışveriş konuşuyoruz. Burada bir nebze olsun yeni ürünlerimizi tanıtıyoruz ve müşterilerimizin taleplerini dinliyoruz.
Bu entegrasyon, iletişim, nabız yoklama açısından fuarı çok değerli buluyoruz.

Ahmet Şahin, Megapet
Gerçekten her geçen yıl büyümekte olan bir sektörün tek fuarı Petzoo Türkiye. Yeni firmalar, yeni oluşumlar var. Herkes birbirine destek oluyor. Daha çok sayıda toptancıya, perakendeciye ulaşmış oluyoruz.

Gökşin Özgören, GNR Pet’s
Bize göre fuarlar; sektörün bir araya geldiği, görücüye çıktığı en önemli organizasyonlar. O yüzden, bu yıl katılımımızı biraz daha ciddiye alıp, hem stant tasarımımız, hem sunum, hem metrekare ile biraz daha etkili bir sunum yapmaya karar verdik. Bu anlamda katılımcıların da, show’ların da, bize gayet güzel geri dönüşleri oldu.
Gayet memnunuz halimizden.

Elif Gençcan, Goe Türkiye
Fuarlar tanınırlığınızı artıyor. Siz ne kadar büyük firma olsanız da, her geçen gün yeni firmalar açılıyor. Her geçen gün, internet sektörü ve satış siteleri büyümekte. Sürekli yeni müşterilere kendinizi tanıtmak zorundasınız ki biz asıl
ürünümüzü fuarlar sayesinde pet gruplarına tanıtıyoruz. Çünkü bizi hayvan severlerin daha iyi tanımasını istiyoruz. Asıl amacımız bu.

Serdar Sinan, Laviosa Sanayi ve Ticaret
Petzoo Türkiye tüketici, petshop, veteriner hekimler ve firmaların bir arada bulunduğu güzel bir ortam. Biz yeni markamızı, yeni ambalajlarımızı tanıtmak amacıyla kullanmak istedik. Önümüzdeki senelerde güzel bir şekilde gelişeceğini umuyorum. Türkiye’de pet sektörü gelişen bir sektör. Bizim pazardan aldığımız duyumlara
göre; her yıl %10-15 gelişen bir sektör. Bu fuarlarda da insanların bir araya gelmesi güzel. Önümüzdeki yıllarda daha güzel etki yaratacağını da düşünüyorum.

Ahmet Ayrancı, Özideal Pet
Sektöre katkıları var tabi ki. Bu asla küçümsenemez bir katkı. Bizleri hem yurtdışı ayağında hem ülke içerisinde tanınan bilinen bir firma haline getirmiştir bu fuarlar. Bu sektörden ekmek yiyen imalatçı, ithalatçı, ihracatçı
bu sektörden evine ekmek götüren herkesin buluştuğu, 5-6 gün zaman zarfında bir arada olduğu bir atmosfer oluşturuyor. Erzurum’daki,İzmir’deki, Aydın’daki, Denizli’deki, Edirne’deki petshopların, veteriner hekimlerin gelip
katkı verdiği fuarlardır. Yurtdışından katılımlar geçtiğimiz yıllarda daha azdı. Benim gözlemlediğim kadarıyla, her yıl biraz daha çoğalıyor. Tabii bu bir süreçtir. Bu fuarları Almanya’da, İtalya’da 100 yıldır yapıyorlar. Biz daha henüz
5-6 yıldır yapıyoruz. Geç kalmış sayılmayız. Biz kendi coğrafyamızın kendi bölgemizin en büyük ekonomisiyiz. Ciddi anlamda bıkmadan, usanmadan, yorulmadan yolumuza devam edersek sektör olarak başarılı olacağımıza, ciddi
anlamda ihracat yapabileceğimize .inanıyorum.

Cem Çelik,Guardia Turca de Symrna
Bütün fuarlar gibi Petzoo Fuarı da faydalıdır. İnsanlara ulaşma, insanlara kendinizi tanıtma açısından faydalı olduğunu düşünüyorum.

Hasan Şengül, Lepus Pet.
Daha hızlı reklam yapma fırsatımız oldu. Ürünlerimizi daha güzel tanıttık. Her seferinde de çok başarılı geçti bizim için. Büyüme oranı hızımızı daha hızlı bir şekilde ilerletti. O şekilde faydalarını gördük.

Şükrü Demir, Lider Petfood.
Fuarlar tüketicilerle ve perakendeci müşterilerle buluşmamızı sağlıyor. Biz geniş ve yaygın bir satış ve dağıtım ağı olan bir firma olarak perakende noktalarına ulaşmakta zorluk çekmiyoruz.

Erhan Erdem, Penta Yem
Doğru organize edilmiş ve bu çapta katılımcıya sahip bir pet fuarı Türkiye’deki en büyük eksikliklerdendi. Sadece Petzoo bu eksikliği dolduruyor, onun için katılma kararı aldık. Umuyorum ki seneye yine buradayız.

Murat Sekvan, Pretty Pet Fashion
Tanıtım açısından en doğru yaklaşım yerinin burası olduğuna inanıyorum.Çünkü pek çok yeri, pek çok kişiyi buradan yakalama ve onları elde etme şansımız olduğuna inanıyorum. Sırf yurtiçinde değil yurtdışında da bunları takip eden kimlikler var. Bunlara hizmet açısından bence fuarların çok önemli bir yeri var.

Petturk A..Ş

Tüketiciyi, üreticiyi ve sektördeki herkesi buluşturan bir fuar. Perşembe günü özellikle daha yoğundu. Cumartesi ve Pazar hareketli olacağını görüyoruz.

 

Şahin Kartal,Romsis Business Solution
Çok farklı bir alan. Biz de açıkçası heyecanlıyız. Farklı firmalar ile tanışıyoruz. Bize pozitif yönde bir değer katacağına inanıyoruz.

Yüksel Karakaya,Sera Grup
Yeni insanlarla tanışıyoruz. Yeni yüzlerle tanışıyoruz. Dostlukları biraz pekiştiriyoruz. Bazen sahada olduğumuz için bazı müşterilerimizle irtibat kuramıyoruz. Burada şikâyet dinliyoruz. Sıkıntılara bakıyoruz. Faydası var.

Murat Balcı, Korona Sağlık Ürünleri
Açıkçası çok iyi oldu. Kendimizi ifade etmek için iyi bir platform. Sadece bir fuar değil bir festival havasında. Burada hem sektörde hizmet veren ticari işletmeler var hem de çeşitli yarışmaların düzenlendiği bir fuar. Aynı zamanda
son kullanıcılara hitap edebiliyoruz. Çok memnunuz.

Sporty Tails, Evcil Hayvan Malzemeleri
Fuarlar, bu gibi büyüyen sektörlerde bence katılımcıların bir araya gelmesi, sektörel paydaşların bir araya gelmesi için çok önemlidir. Burada herkes birbirini yaptığının takip etme, yapılan ürünleri görme ve kendini update etme fırsatına sahip oluyor. Bu açıdan çok önemli bir buluşma noktası olduğunu düşünüyoruz. Ülkemize uluslararası standartlarda olan bu kazadırdığı için ve bize bu fırsatı sunduğu için Ulusal Fuarcılık’a ve Selçuk Çetin’e çok teşekkür  ederiz.

Sedef Sert, Tisert
Bu fuarda biz kendi müşterilerimizle görüştük. Onun dışında yeni müşterilerle de anlaşmalar yaptık. Yeni ürünlerimizi tanıttık, yeni uygulamamızı tanıttık. Oldukça olumlu yorumlar da aldık. Onun için oldukça güzel olduğunu düşünüyorum

Hulusi Mutlu, Vivenso Türkiye
Hayvan severler ve evcil hayvan besleyen vatandaşlarımız geldiği için ve tüylerinden şikâyetleri olduğu için tanınmamız açısından çok iyi bir katkı diyebilirim. Ayrıca ziyaretçilerin, makinemizin onlar için bir ihtiyaç olduğunu görmeleri açısından bu fuar bizim için çok faydalı oluyor.

Emirhan Yaramancı, WinPet Medikal
Bu sene geçen seneye göre çok daha güzel çok daha olumlu. Petzoo Türkiye Fuarı her sene gelişiyor Tüm katılımcılara ve düzenleyen Ulusal Fuarcılık’a teşekkür ediyoruz. Fuarın mutlaka ki çok büyük katkıları var. Sektörün bütün devleri burada. Pet sektöründe öne çıkmış firmalar, öne çıkmış isimlerin hepsi Petzoo Fuarı’nda. Eğer bu sektörden pay almak istiyorsanız mutlaka burada olmanız gerekiyor. Geri dönüşleri ve networkleri oldukça güçlü. Son tüketiciyle buluşmanın yanı sıra, ciddi iş bağlantıları da yapabiliyorsunuz. Bu sebepten ki mutlaka burada olmalıyız.

Mahmut Yıldırım, Yıldırım Pet Shop
Fuarların en büyük özelliği, önemi; rakipleriniz tanıyorsunuz ve değişimleri görebiliyorsunuz. Türk insanının en önemli özelliği komşuluk ilişkileridir. Fuarda daha önce tanımadığınız komşularınızla birden kaynaşıyorsunuz. Birbirinize ikramlardan başlıyor, sonrasına güzel işler de oluyor. Sektöre biz yeni girdik ama sektörün ucu bucağı yok. Yan komşunuz ile bir  iletişiminiz oluyor. Ondan bir ürün tedarik edebiliyorsunuz, o sizden ürün tedarik edebiliyor. Fuar hem sektör için hem bu iş için çok faydalı.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nineteen − nine =

Yeniler

Köşe Yazıları