”PETZOO TÜRKİYE’nin “ULUSLARARASI” unvanını alması Türkiye ve sektörümüz adına ciddi bir kazanımdır”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

m

Aypet Veteriner Ürünleri Genel Müdürü Mahir Kılıç, firmasının başarısındaki etmenleri Pet Haber okurları ile paylaştı.

Firmanız ve şahsınız hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

Pet sektöründe 2006 yılında aktif olarak hizmet etmeye başladım. 2012 yılında ise AyPet Veteriner Ürünleri firmasını kurarak ve her yıl biraz daha büyüyerek hizmetimize aktif olarak devam etmekteyiz.

Sektörde bulunduğumuz süreçte AyPet öncesinde ve AyPet sonrasında Veteriner kliniklerine, seçkin petshoplara kaliteli hizmet sunmaya çalıştık.

“Kalite tesadüf değildir” anlayışı firmamızın düsturu oldu.

Firmanızın emsallerinden farklılıkları nelerdir?

4 yılını tamamlamış genç bir firma olan AyPet bu kısa sürede oldukça ivme kazanmış, sektörde 20-25 yılını tamamlamış firmalarla rekabet edebilen seviyeye gelmiştir. Takdir edersiniz ki, bu oldukça kolay elde edilebilen bir kazanım değildir. Bizim bu seviyeye gelmemizde ve bizi başarılı kılan etkenlerin başında bir takım fonksiyonlar söz konudur.

Özetlemek gerekirse, biz çok konuşmak yerine dinlemeyi tercih ettik. Bunun neticesinde problem üreten değil problem çözen taraf olma yoluna girdik.

Veteriner klinikleri & Petshopların önerilerine cevap vermeye, kedi ve köpeklerin ihtiyaçlarını doğru tespit edebilmek için pet sahipleriyle konuşmaya, talepler doğrultusunda bir takım çalışmalar yapmaya, anketler düzenlemeye, arz talep dengesini göz ardı etmemeye ve sektörün nabzını tutmaya çalıştık. Neticesinde güvene dayalı bir satış başarısı yakaladık.

Genç ve dinamik bir firma olan AyPet Türkiye’nin Pet Ürünleri Tedarikçisi olma yolunda hızlı ve emin adımlarla yoluna devam etmektedir. Bu doğrultuda kendisini sürekli geliştirmekte ve yenilemektedir.

Kedi ve köpeklerin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek ürün skalasına ve hizmet kadrosuna sahiptir.

Bununla beraber Almanya’nın sektör lideri olan Happy Dog & Happy Cat kedi köpek maması ve Dr.Clauder’s Fonksiyon Bakım Ürünleri, Ödül ve Konserve Mamaları markalarının da Marmara Bölgesi bayiliğini yapmaktadır.

Aypetvet müşterileri daha çok hangi ürünler için talepte bulunuyorlar? Sizin müşterilerinize tavsiye ettiğiniz ürünlerin başlıca özellikleri neler?

AyPet müşterileri daha çok kaliteli ve ekonomik ürünleri tercih etmektedirler. AyPet’in ürün skalası da bu talebe yeterince cevap verebilmektedir. Kendi segmentindeki ürünler de oldukça ekonomiktir.

Tavsiye ettiğimiz ürünler gerek içerik olarak gerekse işlevsel olarak dünya standartlarını yakalamış ürünler olmaktadır.

Örneklemek gerekirse, satmış olduğumuz mama markası Happy Dog & Happt Cat ürünlerimiz Glutensizdir ( Buğday, Arpa yoktur), bitkisel protein yerine hayvansal protein kullanılmaktadır (Soya yoktur). Kedi ve köpek (Happy Cat & Happy Dog) kuru mamalarımızda eklem sağlığını ve iskelet yapısını destekleyici glikozamin bulunmaktadır. Happy Cat & Happy Dog Kuru Mamalarımız GDO’suzdur. %90 sindirilebilir özelliği vardır. Mamalarımızda hiçbir yapay renklendirici, tatlandırıcı ya da koku verici kullanılmamaktadır.

%100 müşteri memnuniyeti ya da para iadesi ile satışlarımızı gerçekleştirmekteyiz.

Happy Cat kedi kuru mamalarımızın tüm çeşitleri idrar yolları problemlerini çözmeye yöneliktir ve hepsi tüy yumağı oluşumunu önlemektedir.

Dr.Clauder’s markamız ise kedi ve köpeklerin yaşamsal fonksiyonlarını olumsuz olarak etkileyen faktörlerin giderilmesinde tedavi destek ürünleri olarak kullanılmakta ve kullanımlar sonucunda verimlilik arz etmektedir.

Evcil Hayvan Ürün Malzeme ve Aksesuar Tedarikçileri Fuarı Pet İstanbul, Uluslararası fuarlar kapsamına alındığından bundan böyle Petzoo Türkiye şeklinde anılacak. Uluslararası Petzoo Türkiye bu yıl 5. kez, 22-25 Eylül 2016 tarihlerinde ziyaretçileriyle buluşacak. Bu Fuar hakkında görüş ve düşüncelerinizi alabilir miyiz?

Pet İstanbul Fuarı sektörümüzün olmazsa olmaz dinamiklerinin başında gelmektedir.

Üreticilerin, ithalatçıların ve satıcıların ürünlerini tüketicilere ulaştırmalarında büyük rol oynamaktadır.

Pet İstanbul Fuarının yani PETZOO TÜRKİYE’ nin “ULUSLARARASI” unvanını alması, bu statüye kavuşması Türkiye ve sektörümüz adına ciddi bir kazanımdır.

Yerli üreticilerin, satıcıların yurt dışı firmalarına ürün satmaları için ve Türkiye’deki Pet sektörünün tanıtımı açısından geleceği parlak bir yol açmıştır.

PETZOO TÜRKİYE’yi destekliyoruz ve başarılarının devamını diliyoruz.

a
Aypet Veteriner Ürünleri Genel Müdürü Mahir Kılıç, PETZOO Türkiye’nin ‘ULUSLARARASI’ unvanını alması, bu statüye kavuşması Türkiye ve sektörümüz için ciddi bir kazanımdır. Yerli üreticilerin, satıcıların yurt dışı firmalarına ürün satmaları için ve Türkiye’deki pet sektörünün tanıtımı açısından geleceği parlak bir yol açmıştır.

‘‘AyPet müşterileri daha çok kaliteli ve ekonomik ürünleri tercih etmektedirler. AyPet’in ürün skalası da bu talebe yeterince cevap verebilmektedir.

Kendi segmentindeki ürünler de oldukça ekonomiktir.’’

kedi mamammm

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × two =

Yeniler

Köşe Yazıları