Ramazan Çarşısında Sokak Hayvanlarını Sahiplendiriyorlar

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

 

Karaalioglu Parki'nda sokak hayvanlari icin stant acildiAntalya Büyükşehir Belediyesi Ramazan Çarşısı’nda açılan stantta sokak hayvanları sahiplendiriliyor. Stantta 3 gün de 42 kedi ve köpek sahiplendirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ramazan’da kimsesiz hayvanları unutmadı. Ramazan ayı için kurulan dev çarşıda Karaalioğlu Parkında sokak hayvanları için stant açıldı. Kepez Sahipsiz Hayvan Bakımevi’ndeki kedi ve köpekler, Ramazan Çarşısı’nda kurulan stantta sahiplendiriliyor. Stantta, ayrıca evde kedi ve köpek bakımıyla ilgili bilgi de veriliyor. Tüm aşıları yapılmış, iç ve dış parazit ilaçları uygulanmış kedi ve köpekler, karneleriyle birlikte ücretsiz veriliyor.
3 GÜNDE 42 HAYVAN YUVA BULDU
Ramazan’ın 3 gününde 26 kedi ve 16 köpeği sahiplendirdiklerini söyleyen Büyükşehir Belediyesi Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Adnan Büyükkaya, ilk kez yapılan uygulamanın büyük ilgi gördüğünü kaydetti. Büyükkaya, “3 günde barınaktaki 42 hayvanımızı sahiplendirdik. Barınakta 400 hayvanımız var. Ramazan sonuna kadar hepsine yuva bulmayı hedefliyoruz” dedi.
“RAMAZAN’IN RUHUNA YAKIŞAN ETKİNLİK”
Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Bakkal ise İslam’ın sadece insanları değil bütün varlığı kuşatıcı mahiyette olan bir din olduğunu belirterek, “Dinimizde hayvan haklarının da önemli bir yeri vardır. Kur’ân’da altı surenin hayvan adını taşıması İslam’ın hayvan haklarına verdiği önemin bir göstergesi sayılır. Öncelikle hayvanlara eziyet edilmemesi en önemli prensiptir. Hayvanlar insanların bazı ihtiyaçları için kullanılabilirler, fakat bunu yaparken kaldıramayacakları ve zorlanacakları yükleri yüklememek gerekir. Hz. Peygamber’in hadislerinde hayvanların korunması, gözetimi, bakımı-beslenmesi ve onlara eziyet edilmemesi hususunda çok sayıda nasihat ve tavsiyesi vardır” dedi.
“HAYVANLARI KORUMAK CENNET’E GİRMEYE VESİLEDİR”
Prof. Dr. Ali Bakkal evcil olsun olmasın İslam’a göre bütün hayvanlara bakmanın aynı seviyede sevap olduğuna da değindi. Ali Bakkal şöyle konuştu: “Hayvanların hayat haklarına saygı duymamak günahtır. Onlara eziyet etmek ise, insanın ebedî hayatında Cehennem’e atılmasına sebeptir. Bunun tersine olarak hayvanların korunup gözetilmesi kişi için büyük sevaptır ve kişinin Cennet’e girmesine vesiledir. Hz. Peygamber susuz kalmış bir köpeği sulamak için kuyuya inip ayakkabısına su doldurup köpeği sulayan kişiyi övmüş ve ‘Evet. can sahibi her varlığa yapılan iyiliğe sevap vardır’ demiştir.”
Bakkal, şefkat ve Merhamet dini olan İslam’ın hayvanları da sevip korumayı ve onlara güzelce bakmayı emrettiğini Hz. Ömer’in “Evet, şayet Irak’ta bir katırın yolda ayağı kaysa, onun yolunu niye hazırlamadın diye kesinlikle Ömer’den sorulacaktır” sözleri ile açıkladı.

Milliyet

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

12 − twelve =

Yeniler

Köşe Yazıları