”Rol gereği bile olsa asla kürk giymem”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

 özge özder1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Özge Özder; Ayça Varlıer ve Aslı Tandoğan ile birlikte kurduğu Bana Göz Kulak Ol Derneği’nde, hayvanların hediye olarak verilmemesi için çalışmalar yürütüyor.

Rol için bile kesinlikle kürk giymeyeceğini söyleyen ünlü oyuncu, ‘Kehribar’ dizisinin bir sahnesinde, kuş tüyünden yapılmış bir küpe takması gerektiğini, bunun yerine kendi yaptığı imitasyon bir küpeyi taktığını anlattı.
En çok ‘Hayvanlara yardım yapacağınıza, aç insanlara yardım edin’ şeklindeki eleştirilerden muzdarip olduğunu söyleyen Özder, “Kime ne yardım yaptığımı nereden bilecekler? O benimle yukarısı arasındaki bir konu” diyor.

Özder, çocukluğundan beri hayvanları çok sevdiğini ve bu konuda duyarlı bir ailede yetişmenin kendisi için avantaj olduğunu söylüyor. Güzel oyuncu şimdi de sokakta, barınaklarda ve petshop’larda yaşayan, sirklerde çalıştırılan ve kürkleri için öldürülen hayvanların haklarını savunmak ve onları korumak için mücadele veriyor. ‘Satın Alma Sahiplen’, ‘Kürkünü Çıkar Vicdanını Giy’, ‘Bir Kap Su Bir Kap Mama’ başlıklı kampanyalarda ünlü isimlere de yer vererek farkındalık yaratmaya çalışıyor.
 Kendisini bu işe o kadar adamış ki, dizi ve film projelerindeki sözleşmelerine bile özel maddeler koyduruyormuş. Özder’in sözleşmelerinde, ‘Hayvana karşı şiddet içeren, hayvan istismarı ve kötü muamele yapılan bir ortamda asla bulunmaz ve asla kürk giymez’ yazılı bir madde bulunuyormuş. Ünlülerin sözleşmelerinde, ‘Sevişmez, öpüşmez’ gibi maddeler bulunmasına alıştığımız için, hayvanlar konusunda böyle bir hassasiyetle karşılaşmak hepimizi şaşırttı. Özder, “Sözleşmesine böyle bir madde koyduran tek oyuncuyum herhalde” diyor.
 Rol için bile kesinlikle kürk giymeyeceğini söyleyen ünlü oyuncu, ‘Kehribar’ dizisinin bir sahnesinde, kuş tüyünden yapılmış bir küpe takması gerektiğini, bunun yerine kendi yaptığı imitasyon bir küpeyi taktığını anlattı.

 Beatles ve Lucy ile parkta buluştuğumuzda, hayvanların aslında insanlara ne kadar muhtaç olduğunu düşündüm. Bana Göz Kulak Ol Derneği’nde arkadaşlarıyla birlikte çalışmalarını sürdüren Özder, hayvanların yaşam koşullarını iyileştirmek için var gücüyle çalışıyor.
 Özder, dernekte sadece kedi ve köpekler için değil, yunuslar için de sanatçı arkadaşlarıyla kampanyalar yaptıklarını anlatıyor. Sarıyer’de yeni kurulan hayvan barınağının, tüm İstanbul’a hizmet vermek için uzak bir yerde olduğunu anlatan Özder, barınakların birleştirilme fikrini desteklemediğini vurguluyor.

özge özder2
Özder’in köpekleri Beatles ve Lucy de bize eşlik etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sabah

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three + twelve =

Yeniler

Köşe Yazıları