Sahipsiz Hayvanlar İçin Gelir Getirici Proje

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

mungan1

Kedi ve köpek gibi evcil hayvanların tablosunu kara kalem, sulu boya ve farklı tekniklerle belli bir ücret karşılığında yaptırarak sokak hayvanlarına destek olunabiliyor.

Hayvan Hakları Federasyonu’nca (HAYTAP) yürütülen “Hayvanlarınızla resminizi yapalım” projesiyle, kedi ve köpek gibi evcil hayvanlarının ister kendisiyle, isterse de tek olarak tablosunu yaptıranlar, aynı zamanda bağışta bulunabiliyor.

HAYTAP Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sahipsiz hayvanlar için gelir getirici proje geliştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Sahipli hayvanı olanların, bunların resmini de yaptırmak istediğini belirten Şenpolat, “Biz buna aracı olmak istedik. Sokak hayvanlarına destek vermek isteyenlere alternatif olarak bu projeyi sunduk. Sahipli hayvanlara zaten bakılıyor. Sahipli hayvanın resmi yaptırılarak, sokaktaki ırkına, hemcinsine dolaylı destek vermesini sağlıyoruz. Yani, sahipli hayvan, resimden sağlanan gelirle, sahipsiz hayvanlara burs verecek. Aynı insanlarda olduğu gibi.” diye konuştu.

Şenpolat, bunun hayvanseverlerin hobi tatminine yönelik bir çalışma olmadığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

“HAYTAP kimsesiz, sahipsiz hayvanlara yardım ediyor. Yürüyüş yapalım, piknik yapalım gibi değil. Bunun için bir araya gelmiş değiliz. Sahipsiz bütün hayvanlar giriyor buna. Hayvanat bahçesindekiler, deney merkezlerindekiler, atılmış yük hayvanları, kediler, köpekler. Biz onlara yardım etmek için varız. Maalesef sadece bağış yetmiyor. Bunun gibi dolaylı projeler üretmeye çalışıyoruz.”

Şenpolat, Filiz Mungan tarafından yapılan resimlerin kullanılan teknik ve ebatına göre fiyatının değiştiğini ifade ederek, kendisinin de ölen köpeğinin resmini yaptıracağını söyledi.

– “Bir tablo, 250-500 lira arasında değişiyor”

Sokak hayvanları yararına Mungan Art & Design adıyla şirket açan İç Mimar Filiz Mungan da, köpek sahiplenmesinin ardından sokak hayvanlarının fotoğraflarını da çekmeye başladığını, ardından da resimlerini yaptığını söyledi.

Mungan, çektiği resimlerden açtığı 2 serginin çok ilgi gördüğünü ve satışlardan elde ettiği geliri sokak hayvanlarına harcadığını dile getirerek, şunları kaydetti:

“Sokak hayvanları için kalıcı bir şey yapmak istedim. HAYTAP’la tanıştım. ‘Hayvanlarınızla resminizi yapalım’ projesine dahil oldum. Evcil hayvanlarının resimlerini yaptırmak isteyenler oluyor. Bazen de hayvanıyla birlikte resminin çizilmesini istiyorlar. Ağırlıklı sulu boya çalışıyorum. Kara kalem ve bazen karışık teknikler kullanıyorum. Bir tablo, 250-500 lira arasında değişiyor. İnsanlar bu parayı vererek hem evcil hayvanının resmini yaptırabilir, hem de sokak hayvanlarına destek olabilir.” diye konuştu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

six + sixteen =

Yeniler

Köşe Yazıları