Sahipsizlerin Sahibi Oldular…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

timthumbMuratpaşa Belediyesi Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılış töreni hayvan severlerin yoğun ilgisiyle gerçekleşti. Ermenek İlköğretim Okulu Halk Oyunları Ekibinin gösterisiyle başlayan açılış töreninde Hayvan Barınağı’nın deniz manzaralı konumuna dikkat çeken Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, “Burası bir başka düşüncede bir başka pencereden bakan bir yönetimin elinde olsaydı ne olurdu? Plan tadilatı ile 50 tane blok olurdu. Biz öyle yapmadık. Biz hayvanseverlere verdiğimiz sözü yerine getirdik” dedi. 

CAN DOSTLARA SICAK YUVA Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi’nin 300 hayvan kapasitesi ile hizmet verdiğini belirten Başkan Evcilmen, “Hayvan barınağı yapalım dedik. Onunla kalınmadı. ‘Doğum ünitesi, klinik yapılması gerekir, ameliyathane gerekir’ dediler. Onu da yaptık. ‘Depolar ve idari bina gerekir’ dediler. Sonuçta bin 500 metrekarelik bir kapalı ve 5 bin metrekare doğal yaşam alanı olan bir rehabilitasyon merkezi ortaya çıktı. 
Merkezimizde 2 ayda bin köpek, 1500 kedi kısırlaştırılmış ameliyat edilmiş aşılanmış ve 250 hayvan da sahiplendirilmiş” dedi. 

TALEP ETTİLER YAPTIK Muratpaşa’da 7’den 77’ye herkes için hizmet üretildiğini dile getiren Başkan Evcilmen, “Hayvanseverler talep ettiler, o kadar çok talep ettiler ki sonra da teşvik ettiler. Oysa barınak yapmak ilçe belediyelerin yetkisinde değildir. Ama hayvan severler duyarlı davrandı biz de duyarlı davrandık o talepleri ve teşvikleri bugün rehabilitasyon merkezini yapar konuma getirdik. Şuan çok güzel bir barınak konumuna geldi burası. İyi ki teşvik ettiniz iyi ki talep ettiniz. Burası size emanet buranın sahibi artık bütün hayvanseverlerdir” diye konuştu. 

TAM TEŞEKKÜLLÜ BARINAK Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Sevda Kıraç, “Severek, isteyerek oy verdiğimiz belediye başkanımızın çalışmalarından gurur duyuyoruz. 
Kendisinin ‘Barınak istiyoruz’ diyerek başının etini yedim. Başkanım tam teşekküllü bir barınak yaptı. Ve kapılarını sonuna kadar biz hayvanseverlere açtı. 
Veteriner arkadaşlarımız bizi hep güler yüzle karşıladı” diye konuştu. Ermenek Mahallesi Muhtarı Akif Yasan ise “Değerli Başkanımız insanlara verdiği önem kadar hayvanlara da önem veriyor. 
Bu nedenle kendisini kutluyorum” dedi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nineteen − 14 =

Yeniler

Köşe Yazıları