Sanal ortamda hayvan satışına tepki: Bakım evimizdeki hayvanların hepsi güzel

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Sanal ortamda hayvan satışına tepki

MUĞLA Hayvan Dostları Derneği (HAYDOS) Başkanı Türkan Dağdelen, sanal ortamdan hayvan satışına tepki gösterdi.

Muğla’nın Dalaman İlçesi Atakent Mahallesi’ndeki bakımevinde kedi ve köpek olmak üzere 750 kadar mağdur hayvanın yaşadığına dikkat çeken Muğla HAYDOS Başkanı Başkanı Türkan Dağdelen, vatandaşların hala petshop ve internet üzerinden avuç dolusu para vererek kedi köpek satın almalarına tepki gösterdi.

türkan dağdelen

”Evinde hayvan bulundurmak, bakıp beslemek isteyen kişilerin bakım evlerine giderek hayvan almalarını rica ediyoruz.”

Bakım evindeki hayvanların hepsinin güzel olduğunu belirten Dağdelen, “Merkezimizde sahiplendirme programımız devam ediyor. Bazı hayvanlar kısırlaştırılmak suretiyle salındığı gibi aynı zamanda buraya gelen misafirlerimizin sahiplenmesiyle de topluma kazandırılmış oluyor.

Evinde hayvan bulundurmak, bakıp beslemek isteyen kişilerin bakım evlerine giderek hayvan almalarını rica ediyoruz. Çünkü bu tür merkezlere geldiklerinde bir hayat kurtardıklarını bilmeleri gerekir. Petshoplarda hayvan değil, malzeme satılsın. Allah’ın yarattığı bir canlının parasal değer biçilerek satılmasına karşıyız. Bakım evimizdeki hayvanların hepsinin güzel olduğunu düşünüyoruz. Geldiklerinde bir göz teması kurarak aşık olabilecekleri hayvanlar var. Hepsinin huyları da çok güzel ve sosyaller” dedi.
Dağdelen, “Yetkililerden petshop ve merdiven altında kaçak üretim ve denetimlerinin daha sık yapılmasını, caydırıcı önlemlerin alınmasını talep ediyoruz. Vatandaşlardan istediğimiz kanlı ticarete ortak olmamalarıdır. Bunu istiyoruz” diye konuştu.

sanal ortam

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ten − three =

Yeniler

Köşe Yazıları