Seçim sandıkları kedi yuvası oldu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

2011 öncesindeki genel ve yerel seçimlerde kullanılan ahşap sandıklar, AnkaraÜniversitesi Tıp Fakültesi Kampüsü’nde yaşayan kedilere barınak oldu. İçleri polar kumaşla kaplanan sandıklar, kedileri soğuktan koruyacak.

seçim sandıkl

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin Sıhhiye’deki Morfoloji Kampüsü’nde yaşayan kediler için Dekanlık, Büyükşehir Belediyesi’yle el ele verdi. Soğuk kış aylarında kedilerin sığınması için daha önce genel ve yerel seçimlerde kullanılan ahşap oy sandıkları barınak haline getirildi. Çok sayıda seçimde içinde oyların toplandığı 10 sandık, kampüsteki çeşitli noktalara konularak kedilere yuva oldu. Soğuk havalarda kedilerin üşümemesi için de seçim sandıklarının içlerine de polar kumaş yerleştirildi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN PROJEYE DESTEK

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şehsuvar Ertürk, Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Şafak Uğur’un desteğiyle bu projenin hayata geçtiğini belirterek şöyle konuştu:
“Her sandığa bir kedi girecek şekilde barınak haline getirildi. Oy zarflarının atıldığı bölme de yağmur ve kar suyu girmemesi için marangozlarımız tarafından tahtayla kapatıldı. Umarım kediler üşümeden burada yatacaklar. Hem akademik kadrodan hem de öğrencilerden kedileri besleyen çok sayıda arkadaşımız var. Geri dönüşümanlamında da güzel oldu, sandıklar atılacağına bu şekilde değerlendirildi. Projeyi devam ettirerek Cebeci Hastanesi’ne de aynı şekilde kediler için sandıklar koymayı düşünüyoruz.”

2011’DE KULLANIMI SONA ERDİ

TÜRKİYE’de genel ve yerel seçimlerde 2011 önçesinde ahşap sandıklar kullanılıyordu. İlk kez 12 Haziran 2011’de yapılan genel seçimlerde oy pusulaları şeffaf plastik sandıklarda toplanmaya başladı. Bu tarihten sonra ahşap seçim sandıkları kullanım dışı kaldı.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × one =

Yeniler

Köşe Yazıları